SDO/VerzuimVitaal weer volledig in de race voor de titel

SDO/VerzuimVitaal moest zaterdagavond aantreden tegen Drachten/vanderWiel in de Schulenburch. De ploeg uit Drachten strijdt tegen degradatie, maar maakt het de ploegen bovenin dit seizoen erg lastig. De scoringsmachine uit Kamerik maakte echter geen fout en won met 33-27.

The match before… Sommige supporters keken al naar volgende week, de wedstrijd tegen  medetitelkandidaat de Meeuwen. De ploeg was zich er echter volledig van bewust dat eerst de wedstrijd tegen Drachten/vanderWiel gewonnen moest worden. Uit werd er op wilskracht gewonnen en was het zeker geen ‘makkie’.

Om 19:30 uur startte de wedstrijd in sporthal de Schulenburch, waar weer veel supporters de ploeg voluit steunden. De opening was spectaculair: een weergaloze spronggoal van Hilbert van Koerten na een prachtige pass van Dico Beijeman. Het gaf aan dat de Kamerikse ploeg barst van het zelfvertrouwen. Na de 4 -4 werd het krachtverschil dan ook duidelijk. SDO/VerzuimVitaal liep uit via zes verschillende doelpuntenmakers naar 10-4. Deze voorsprong bleef staan tot bij een stand van 16-11 de rust werd bereikt.

Het was zaak was om in de tweede helft de Friezen niet meer terug te laten komen. SDO/VerzuimVitaal kwam flitsend uit de kleedkamer en bij 20-12 was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. De wedstrijd kabbelde wat door en de teugels werden iets gevierd aan Kamerikse kant. Ook Mark Meijers (wat het publiek zeer waardeerde ) en Bouke van Koerten mochten hun minuten nog maken. Uiteindelijk werd bij een 33–27 eindstand afgefloten.

De tactiek van de ploeg van Drachten/vanderWiel was om de spitsen van SDO/VerzuimVitaal uit te schakelen, wat op zich redelijk lukte. Helaas voor de Friezen is SDO/VerzuimVitaal een ploeg, waarbij iedereen het scoren kan oppakken en dat nekte de Friezen deze avond. Jelmer Beijeman werd strak verdedigd, waardoor Dave van der Meulen succesvol naar de spits werd gedirigeerd en waar in de uitwedstrijd Hilbert van Koerten op schot was, was het in het andere vak nu Dico Beijeman die leidend was in de scores. Daarnaast is een goed om te zien dat ook Anne van Leeuwen en Demi Hoogeveen, de geblesseerde Naduah Breedijk en Nelleke Kastelein prima vervangen en hun doelpunten meepakken.

Volgende week. Ja, volgende week, de wedstrijd van het seizoen tegen De Meeuwen uit in Putten. Bij winst van de Kamerikers zullen de ploegen op gelijke hoogte komen en is alles nog mogelijk. Bij verlies is het wel gedaan en zal de Meeuwen ongetwijfeld kampioen worden. Wat een sfeer gaat het worden! Aan Fort Oranje zal het in ieder geval niet liggen. Halverwege de tweede helft zaterdagavond gaf ‘the voice’ al aan dat er een bus zal rijden naar Putten. Iedereen is welkom in de bus. Lid, geen lid, familie, vrienden, kennissen, pers. Wees welkom in de Meeuwenhal te Putten. Het gaat een titanenstrijd worden om het kampioenschap, waarbij het langs de lijn één groot feest gaat worden. De Meeuwenhal zal zaterdagavond Fort Oranje heetten. Tot dan!