Schutterstoernooi SDO/VerzuimVitaal 2016

Schutterstoernooi SDO/VV Kamerik op vrijdag 27 meiposterschutters

In koppels scoren voor het goede doel Roparun
Op vrijdagavond 27 mei organiseer ik, Tom Kortman, het schutterstoernooi. Dit is een opdracht voor mijn opleiding Sport en Bewegen. Het toernooi is voor korfballers en niet-korfballers vanaf 13 jaar. Deze keer hebben we naast het schutterstoernooi nog een ander kort schotspelletje: Blindemannetje. Dit wordt gespeeld tussen de poulefase en de knock-outfase van het schutterstoernooi.
Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Het toernooi zal beginnen om 19.30 uur en is afgelopen om 22.00 uur. De kosten bedragen €3 voor koppels tussen 13 t/m 17 jaar en €4 voor de overige koppels. Dit geld zal naar het goede doel gaan. Het geld kan op de avond zelf aan mij gegeven worden.
Je kunt je opgeven tot 21 mei door het digitale inschrijfformulier in te vullen (zie hieronder). Je kunt je ook inschrijven bij de bar op de opgavelijst of een e-mail sturen naar kevin@sdokamerik.nl

Het beste schutterskoppel kan mooie prijzen verdienen.

ROPARUN
Dit toernooi staat in teken van het scoren voor een goed doel: Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs (520km) en Hamburg (560km) naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het is dit jaar voor de 25e keer. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Stichting Roparun richt zich vooral op de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Palliatieve zorg is een zorgbenadering die de kwaliteit van leven, van patiënten en hun naasten, verbetert.

Mijn ome Gerco (loper) en tante Janneke (verzorgster) doen samen met het team ROPARUNTEAM HOOYMEIJER mee met Roparun 2016. Dit team bestaat uit 25 personen. De Roparun van 2016 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 14 mei en de finish is op maandag Tweede Pinksterdag 16 mei op de Coolsingel.
Gerco’s motivatie gaat eigenlijk zo’n 30 terug: “Toen iemand aan kanker is overleden die in mijn jeugd belangrijk is geweest. Zo’n 15-20 jaar geleden zag ik de Roparun voor het eerst op TV en heb mijzelf toen de belofte gedaan om, als ik de kans zou krijgen en lichamelijk in goede conditie zou zijn, de Roparun minimaal één keer te willen doen, ondanks het feit dat ik op dat moment al langere tijd niet kon hardlopen door een knieblessure. Voor mij is de Roparun een mooie nagedachtenis aan die ene persoon. Inmiddels zijn er zo veel redenen bijgekomen, mensen met kanker in onze nabijheid, om de Roparun ook voor hen en alle mensen die kanker hebben te volbrengen.
Wij (Janneke en Gerco Burggraaf) hopen dat de Roparun voor ons de ultieme sportprestatie zal zijn, niet zozeer voor de sport en/of prestatie, maar vooral het doel en de gedachten achter Roparun”
Voor donaties aan het team Hooymeijer, mag je contact opnemen met Gerco (06-51141520) of kijk op de site.
Kijk voor meer informatie op www.roparunteamhooymeijer.nl of www.roparun.nl.

Voor meer informatie neem contact op met mij, Tom Kortman 06-48788358

OPGEVEN
Opgeven is mogelijk tot vrijdag 21 mei via deze hyperlink.