SDO/VerzuimVitaal laat titelkandidaat DSC ontsnappen

Op het zonovergoten sportpark de Vijfkamp in Eindhoven liep SDO/Verzuimvitaal tegen een tikkeltje onverdiende nederlaag aan. SDO/Verzuimvitaal zat eigenlijk de hele wedstrijd aan de goede kant van de scores, maar uiteindelijk ging toch DSC er met de punten vandoor; 24-23.

DSC is een bekende van de Kamerikkers. Op het veld spelen de ploegen dikwijls tegen elkaar. Vaak hebben de Eindhovenaren, ondanks de vele potentie in de ploeg, erg veel last van het spel van de Kamerikkers. Dat bleek ook deze editie weer het geval.

Na een gelijk opgaande beginfase was het SDO/Verzuimvitaal dat met name via Jelmer Beijeman en Robin van der Vliet ( overgekomen van Koog Zaandijk ) een eerste gaatje sloeg.

De Eindhovenaren hebben afgelopen zomer flink wat mensen aan getrokken en zo waren het dan ook juist deze mensen die een tandje bij zette. Via Linda Burger en Sven van Baggum was de voorsprong weer als sneeuw voor de horizon verdwenen.

Het tempo deze middag was hoog te noemen en de korf werd door beide ploegen dan ook makkelijk gevonden. En zo werd er gerust bij een stand van 12 – 13 in Kameriks voordeel.

Een voorsprong die niet onverdiend was, sterker nog, misschien had de voorsprong wel groter moeten/mogen zijn. En dat was toch iets waar de Eindhovenaren niet op gerekend hadden.

Ook in de tweede helft waren beiden ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Geen enkele keer is het gat aan beide kanten groter geweest dan 2 punten. Met name Dico Beijeman en Jelmer Beijeman hadden het de tweede helft op de heupen. DSC zag dat er meer gif in de ploeg moest komen. Mede door het vragen om een wissel vanuit de supportersschare bracht Andre Kuipers daarom oude vos, Dennis Snel in de ploeg voor Timo de Wit. Dat hij niet in de basis stond was wellicht een tikkeltje onderschatting vanuit DSC?

Zijn eerste bal was in ieder geval gelijk een doelpunt en hij nam zijn ploeg en de supporters bij de hand.

Maar ook SDO/Verzuimvitaal schakelde een tandje bij en zo bleven de Kamerikkers aanhikken. Nog 2 minuten te spelen en de Eindhovenaren stonden 1 punt voor. Kansen te over om de gelijkmaker te maken, maar helaas gebeurde dit niet. Robbe de Wit maakte de beslissing en maakte de 2 doelpunten verschil. Jelmer Beijeman scoorde nog wel een laatste doelpunt, maar het was niet genoeg voor de punten; 24-23.

Een nederlaag die zuur is, maar wel perspectief biedt voor de inhaalronde van aanstaande woensdag. Als om 20:00 uur Oost Arnhem op bezoek komt op sportpark Mijzijde.