“Kom uit je stoel, Kom werken voor het goede doel!”

[ BERICHT VAN PLUS, KAMERIK ]

Beste inwoners van Kamerik,

De oktobermaand komt steeds dichterbij. De maand waarin de verbouwing van onze PLUS supermarkt plaats zal vinden. Daar komt heel veel werk bij kijken. Zoveel werk dat we het met onze eigen ploeg niet aankunnen. Daarom willen wij een oproep doen aan u en aan jou:

“Kom uit je stoel, Kom werken voor het goede doel!”

Wij zien regelmatig op het prikbord aanplakbiljetten met goede doelen verschijnen. Gelukkig is Kamerik een dorp waar mensen naar elkaar omkijken. En niet alleen naar elkaar, maar ook wereldwijd.

Wat is nu mooier om de goede doelen die Kamerikers aangaan, te steunen?

Als je rondkijkt in Kamerik zelf, valt op dat subsidies voor verenigingen nihil worden. De clubkas wordt steeds minder en de leden moeten vanuit eigen portemonnee meer bijdragen. Zo denken we onder andere aan korfbalvereniging SDO, voetbalvereniging VV Kamerik, Volleybalvereniging Serve ‘72, tennisvereniging LTC en Jagerfanfare Nieuw Leven. Naast genoemde verenigingen hebben we ook een technische groep die veel werk verzet onder jongeren, namelijk de Sleutelclub.

Niet alleen in Kamerik, maar ook wereldwijd wordt er door Kamerikers gewerkt aan betere levensomstandigheden. Zo doen veel mensen uit Kamerik iets met stichting “Child’s Destiny of Hope” in Chawolo in Oeganda. Er kunnen door hun werkzaamheden dagelijks tientallen kinderen naar school, waar ze ook een warme maaltijd krijgen.

Ook gaan er jongeren vanuit Kamerik via stichting World Servants naar onder andere Zambia om klaslokalen te bouwen en de leefomstandigheden aantrekkelijker te maken. Het is schitterend en dankbaar werk, maar ook hiervoor is veel geld nodig.
We hebben een paar goede doelen en verenigingen genoemd, ongetwijfeld zijn er nog meer.

Onze vraag concreet is om na te denken over een goed doel dat u of jij wilt steunen, door er een aantal uren voor te komen werken op de dagen/avonden dat we echt veel mensen nodig hebben. Voor elk gewerkt uur wordt 10 euro naar de vereniging of stichting overgemaakt. Kom je dus met je hele korfbalteam een aantal uur werken, dan kan de clubkas worden gespekt. Of ben jij degene die in het buitenland veel werk gaat verzetten, probeer dan je vrienden/vriendinnen te mobiliseren om een aantal uren met je mee te werken.
Om te komen werken voor het goede doel, moet je minimaal 16 jaar zijn.

Op de volgende dagen hebben wij veel handen nodig, want vele handen maken licht werk:

• Woensdag 5 oktober tussen 13.00 tot ca. 17.00 uur hebben wij nog 20 extra mensen nodig om de hele winkel leeg te halen.
• Woensdag 12 oktober tussen 17.00 en ca. 21.00 uur hebben wij nog 18 extra personen nodig. Dan moeten er schappen worden opgehangen etc. Voor deze dag dus wat zwaarder werk.
• Donderdag 13 oktober hebben we tussen 17.00 en ca. 22.00 uur nog 20 extra personen nodig. Deze uren zullen het meest bestaan uit het vullen van de schappen.
• Vrijdag 14 oktober hebben we nog 12 extra mensen nodig tussen 14.00 en 20.00 uur. Ook deze uren zullen meest bestaan uit het vullen van de schappen.
• Zaterdag 15 oktober hebben we nog 6 extra mensen nodig tussen 11.00 en ca. 17.00 uur. Deze uren zullen meest bestaan uit het vullen van de schappen en het opbouwen van de actiestraat.

Hieronder het inschrijfformulier waarop aangeven kan worden wanneer je beschikbaar bent en met wie je die middag of avond kan komen werken en voor welk doel. Probeer meer mensen voor jouw gekozen doel te mobiliseren en kom dan samen werken, dit is ook goed voor jullie groepsband.

INSCHRIJFFORMULIER
[
 SDO: Het rekeningnummer van c.k.v. SDO: NL 08 RABO 033 11 00 487 (Rabobank) ]

Wij kunnen niet meer mensen inzetten dan nodig en willen de doelen graag verdelen. Maar wees er wel snel bij, want vol = vol!

We hopen dat jullie met elkaar wat kunnen betekenen voor ons zodat wij weer wat kunnen betekenen voor jullie.

Een hartelijke groet van Kees en Corrie Romijn.