SDO/VerzuimVitaal overklast OVVO/De Kroon

SDO/VerzuimVitaal startte het zaalseizoen met een uitwedstrijd in Maarssen. Niet alleen in het veld maar ook op de tribune was SDO/VerzuimVitaal heer en meester. Voor de spelers leek het een thuiswedstrijd door in grote getalen gekomen supporters uit Kamerik. Na een 5-10 voorsprong bij rust werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 18-25.

Het eerste aanvalsvak van SDO/VerzuimVitaal startte met rommelige aanvallen. Na de 1-0 van OVVO/DeKroon scoorde Robin van der Vliet de 1-1. De 2-1 was ook de laatste keer dat OVVO/De Kroon op voorsprong kwam in de wedstrijd. De spelers van SDO/VerzuimVitaal beten zich vast in hun tegenstanders en lieten niet meer los. Langzaam aan liep SDO/VerzuimVitaal punt voor punt uit. De 5-2 werd gemaakt door Naduah Breedijk. Bij de stand van 7-2 door doelpunten van Dave van der Meulen en Dico Beijeman kon OVVO/De Kroon voor het eerst weer scoren. SDO/VerzuimVitaal had de wedstrijd in handen getuige de time-out van OVVO/De Kroon om het ritme eruit te halen. SDO/VerzuimVitaal had in de eerste helft al de nekslag kunnen geven, maar door wat pech in de afronding vielen de ballen nog niet. Jelmer Beijeman scoorde voor rust nog de 5-10, wat tevens de ruststand was.

Na rust begon SDO/VerzuimVitaal waar het in de eerste helft gebleven was. Vol energie werd er gewerkt om de voorsprong uit te bouwen. Meteen scoorde Jelmer Beijeman de 11-5. OVVO/De Kroon scoorde nu nog af en toe mee. Waar Hilbert van Koerten in de eerste helft pech in de afronding, schoot hij in het tweede bedrijf met scherp. SDO/VerzuimVitaal kon zo uitlopen tot een 19-9 voorsprong. Helaas voor SDO/VerzuimVitaal en de supporters werd de voorsprong niet verder uitgebouwd. De Kamerikers werden wat makkelijker en OVVO/De Kroon kon terug komen tot zes doelpunten verschil. Verder liet SDO/VerzuimVitaal het echter niet komen. Het verschil werd weer op acht doelpunten gebracht. Het feestje werd ruim voor tijd al een tijdje gevierd op de tribune. De laatste goal aan de kant van SDO/VerzuimVitaal werd gemaakt door Hilbert van Koerten. OVVO/De Kroon zette de uitslag op 18-25 door de laatste goal van de wedstrijd te maken.

De spelers eerden na afloop de vele supporters die hen zo goed gesteund hadden. Volgende week wacht Dalto/BNApp.nl in de Schulenburch om 19.30 uur. Het zal heel lastig worden tegen deze vermaarde tegenstander, maar thuis is met hulp van Fort Oranje veel mogelijk gebleken in het verleden.