SDO/BlijWerkt gaat voortvarend van start

Na een goede voorbereiding ging afgelopen zaterdag de competitie van start voor de oranje brigade. Thuis tegen het gevaarlijke Pernix uit Leiden werden de punten binnen gesleept. Na een 9-7 ruststand, werd deze stand herhaald in de tweede helft, wat resulteerde in een 18-14 overwinning.

Het korfbalseizoen is weer van start gegaan. ER zijn wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. De hoofdtrainer Jesper Oele wordt dit jaar geassisteerd door nieuwkomer Ivan Roozenbeek uit Scheveningen. Oele en Roozenbeek zijn als sinds de jeugd vrienden waardoor de samenwerking extra bijzonder is. Het vlaggenschip heeft afscheid genomen van Anne van Leeuwen en Naduah Breedijk. Deze plaatsen zijn ingevuld door Kim van Leeuwen en Manouk Kortman. Beiden speelden eerder in het vlaggenschip, alleen een blessure en een rondreis door Azie zorgden voor een break van een jaar. Bij de mannen is in principe geen verandering. Toch begon Dico Beijeman deze zaterdag op de bank, vanwege een late vakantie. Gerhard Gouderjaan verving hem met verve.
Goudriaan was dan ook degene die de 1-0 op het scorebond zette en later nog tweemaal tot scoren zou komen.

Deze middag was Pernix de tegenstander. Een ploeg die vorig jaar als tweede eindigde in de overgangsklasse en in de Leidse Courant aangaf voor de titel te willen strijden. SDO/BlijWerkt is vorig jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse en wilde Pernix weer met beide benen op de grond zetten na deze uitspraak.
Na een gelijk opgaande beginfase, waarin Jelmer Beijeman, Kim van Leeuwen en Gerhard Gouderjaan tot score kwamen, werd er na twintig minuten een klein gaatje geslagen. Pernix vluchtte in een time-out en kon daardoor het momentum bij de Kamerikers weghalen.
Het gaatje bleef wel intact tot de rust, wat resulteerde in een 9-7 tussenstand. Helaas had Manouk Kortman toen al de strijd moeten staken door een vervelende beenblessure. Karin Kastelein-van Zanten verving haar.

Na de rust ging SDO/BlijWerkt onder leiding van Hilbert van Koerten furieus van start en wist het gaatje meteen op te voeren naar drie. Vooral de dames van Pernix wisten wat terug te doen en zo bleef het een beetje jo-jo-en met de stand. Pernix probeerde met wissels en enthousiasme van wat meegereisde supporters het gaatje van drie goals te dichten, maar tevergeefs. Ook hoofdcoach Jesper Oele wisselde geregeld en zo mochten Dico Beijeman en Mark Meijers alsnog hun minuten maken.
Pernix probeerde het wel, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort om SDO/BlijWerkt echt het vuur aan de schenen te kunnen leggen in de slotfase. Zo liep de wedstrijd tegen het einde onder leiding van de goed leidende scheidsrechter en werd er bij 18-14 afgefloten.
Een degelijke overwinning op een ploeg met ambitie. Dat is altijd goed voor het moraal op weg naar volgende week. Dan staat de uitwedstrijd tegen GKV/Enomics uit Gorinchem op het programma.