SDO/BlijWerkt zet goede lijn voort tegen GKV

Na de gewonnen wedstrijd tegen Pernix vorige week was het zaak om ook van GKV/Economics te winnen. GKV/Economics, dat de vorige wedstrijd had verloren van DOS Kampen, had wat recht te zetten voor eigen publiek. Nadat SDO/BlijWerkt in de eerste helft een ruime voorsprong had gecreëerd, werd het in de tweede helft nog meerdere keren spannend. Dankzij een goede eindspurt mochten de punten toch meegenomen worden naar Kamerik.

GKV/Economics startte scherp aan de wedstrijd en kwam met 1-0 voor. Dit was dan ook de enige voorsprong die de ploeg uit Gorinchem gedurende de hele wedstrijd heeft gehad. Als antwoord wist Jelmer Beijeman met twee goals orde op zaken te stellen. De rest van de wedstrijd wist SDO/BlijWerkt aan de goede kant van de score te blijven. Na dit kleine verschil in de opningsfase, wist SDO/BlijWerkt, onder anderen door drie strafworpen te benutten, uit te lopen tot een 3-9 tussenstand.  De coach van GKV/Economics was genoodzaakt iets te veranderen om niet achter de feiten aan te gaan lopen. Zodoende werden de tegenstanders van de uitstekende spelende Dave van der Meulen en Jelmer Beijeman gewisseld. Echter het verschil van zes doelpunten werd tot aan de rust niet meer veranderd wat leidde tot een 7-13 ruststand.

Na de rust was het GKV/Economics dat het sterkst de kleedkamer uitkwam en de eerste goal maakte. GKV/Economics wist door verslapping van de Kamerikers en een betere afronding de achterstand terug te brengen tot één punt: 14-15. SDO/BlijWerkt moest scherp blijven om niet alsnog de punten te laten liggen. Aanvoerder Hilbert van Koerten, die met zeven doelpunten topscoorder was, nam weer het initiatief en bracht het verschil naar twee. GKV/Economics zette vervolgens nog één keer aan en scoorde daarbij weer, maar daar bleef het bij. SDO/BlijWerkt kon het verder verdedigend goed dichthouden en liet de laatste tien minuten geen doelpunt meer door.  Zelf wist het nog driemaal te scoren, waarna de goed leidende arbiter kon affluiten met een 15-19 eindstand.

Aanstaande zaterdag wacht om 15.30 uur de thuiswedstrijd tegen DOS Kampen/Veltman, waar de oranjehemden de ongeslagen status zullen willen behouden.