SDO/BLIJWERKT kan goede lijn niet voortzetten tegen DOS uit Kampen.

Na twee gewonnen wedstrijden tegen ploegen die voor de titel gaan, kwam zaterdag DOS/Kampen op bezoek in Kamerik. Dit is een bekende van SDO/BLIJWERKT, want twee jaar geleden speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in de zaal. SDO/BLIJWERKT werd uit in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen kampioen bij DOS. Daarom wist SDO/BLIJWERKT dat DOS een lastige ploeg is om tegen te spelen. Toch kwamen de Kamerikers niet verder dan een 16-16 gelijkspel.

 

DOS liet in de aanvangsfase meteen zien dat het hen menens was door in de eerste twee aanvallen te scoren en de Kamerikers daarmee op een 0-2 achterstand te zetten. Na deze goals werd SDO/BLIJWERKT wakker en kwam door twee snelle goals weer terug in de wedstrijd. Daarna nam SDO/BLIJWERKT het heft in handen en liep uit naar 5-3. De Kamerikers kwamen steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een strafworp. DOS nam meteen een time-out om te zorgen dat SDO/BLIJWERKT deze lijn niet ging doorzetten. Deze time-out resulteerde er dusin dat de strafworp werd uitgesteld. De time-out pakte goed uit voor DOS, want de strafworp werd gemist. Na deze misser ging de wedstrijd gelijk op. Er werden te veel kansen gemist aan de kant van SDO/BLIJWERKT. Ook werden teveel verkeerde kansen genomen waardoor er veel één-schoots aanvallen waren. Ook te veel  teveel plaatsfouten en nog twee gemiste strafworpen maakten dat SDO/BLIJWERKT niet meer lekker in de wedstrijd zat. Door het mindere spel aan beide kanten was het geen leuke wedstrijd om te zien. In het verdere verloop van de eerste helft ging de wedstrijd  gelijk op wat resulteerde in een 9-9 gelijke stand met rust.

 

Ook in de tweede helft startte de uitploeg weer scherp door meteen uit de eerste aanval te scoren. Gelukkig had Dave van der Meulen meteen het antwoord klaar met een afstandsschot. De tweede helft draaide uiteindelijk uit op een kopie van de eerste helft. Er werd aan beide kanten niet goed aangevallen waardoor er weinig goals vielen. Hierdoor bleef het wel erg spannend. Coach Jesper Oele probeerde door verschillende wissels iets om te zetten, alleen had dit niet gewenste effect. Hilbert van Koerten werd verplaatst naar het vak bij Dave van der Meulen en hij zorgde voor een 16-15 voorsprong uit een strafworp. De laatste twee minuten van de wedstrijd waren erg spannend, omdat SDO/BLIJWERKT niet het verschil naar twee kon brengen en daardoor kreeg DOS nog de mogelijkheid uit een vrije bal om op gelijk hoogte te komen. Die werd gepakt door de ploeg uit Kampen. SDO/BLIJWERKT kreeg nog één aanval om op voorsprong te komen, maar het lukte niet het winnende doelpunt te scoren. Hierdoor kreeg DOS ook nog één aanval om de winnende treffer te maken.Ook dit lukte niet, waardoor er een 16-16 gelijke stand op het scorebord bleef staan. Een fikse teleurstelling voor de Oranje hemden, die dit echter aan zichzelf te wijten hadden. Ondanks het gelijke spel kwam de Kamerikse ploeg toch alleen op de eerste plaats te staan want concurrent Die Haghe verloor thuis dik van Pernix met 16-26.

 

Volgende week is de uitwedstrijd tegen BEP uit Purmerend, wat dit weekend won van titelkandidaat KVA uit Amstelveen. Dit betekent dat SDO/BLIJWERKT weer flink aan de bak moet en dan hopelijk uit een andere vaatje kan tappen. Alle supporterssteun is welkom!