SDO blijwerkt wint zeer ruim van KCR

Na twee mindere wedstrijden waar werd gelijk gespeeld en verloren, won SDO/Blijwerkt dit keer de wedstrijd tegen KCR. Na een zwakke start herpakte SDO/Blijwerkt zich, trok de stand gelijk en ging uiteindelijk met een kleine voorsprong de rust in. De tweede helft liep SDO/Blijwerkt uit naar zeer ruime overwinning. De eindstand was 15-33.
De wedstrijd begon iets later vanwege hevige regen. Het veld stond blank tijdens de rust van de wedstrijd tussen de tweede teams. Nadat er gedweild was in de rust en het gelukkig minder heftig ging regenen kon de wedstijd tussen deze twee teams hervat worden. Tijdens de wedstrijd tussen de standaardteams van SDO/Blijwerkt en KCR was het gelukkig de hele wedstrijd droog en scheen regelmatig de zon.
Ondanks het mooie weer begon SDO/Blijwerkt slap aan de wedstrijd en stond er al snel een 2-0 achterstand op het scorebord. SDO/Blijwerkt liet zien van de vorige wedstrijd geleerd te hebben en liet zich nu niet van de wijs brengen. Door goede kansen te zoeken in de aanval en verdedigend de druk te verhogen knokte SDO/Blijwerkt zich terug in de wedstrijd en stond er al snel weer een gelijke stand op het scorebord. Er werd om en om gescoord en uiteindelijk lukt het SDO/Blijwerkt om een gaatje van twee doelpunten voorsprong te slaan. Er werd over meerdere schijven aangevallen en dit zorgde er voor dat SDO/Blijwerkt moeilijker te verdedigen was dan in voorgaande wedstrijden. SDO/Blijwerkt vergrootte voorde rust het gaatje met één doelpunt erbij en dus er werd gerust met een 10-13 tussenstand.
SDO/Blijwerkt kwam goed uit de rust. Er werd met scherp geschoten en de voorsprong werd alsmaar vergroot. Al vrij snel stond er een 10-19 tussenstand op het bord. Naast dat SDO/Blijwerkt aanvallend met scherp schoot werd er verdedigend meer druk gegeven en kwam KCR moeilijk tot scoren. SDO/Blijwerkt bleef door gaan met scoren en liep steeds verder uit. Uiteindelijk werd er afgefloten door de goed leidende scheidsrechter bij een 15-33 eindstand.
SDO/Blijwerkt haalt dus na twee wedstrijden weer eens de volle buit. Met een degelijk eerste helft en een erg goede tweede helft werd KCR uiteindelijk op een dikke nederlaag getrakteerd.

Volgende week wacht thuis de wedstrijd tegen Die Haghe. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur op het veld van SDO/Blijwerkt. Daarvoor speelt om 14.00 uur SDO/Blijwerkt 2 tegen Die Haghe 2.