SDO/Blijwerkt doet goede zaken tegen Die Haghe

Op een druilige zaterdagmiddag wist SDO/Blijwerkt relatief eenvoudig te winnen van  zaalhoofdklasser Die Haghe. Na een tussenstand van 16-6 werd het uiteindelijk 20-14 voor de Kamerikers.

Na de monsterzege van vorige week was het deze week de strijd tegen het Haagse Die Haghe. Een ploeg die in de zaal een niveau hoger actief is, dus waar wat meer tegenstand van werd verwacht dan SDO/Blijwerkt vorige week kreeg.Die Haghe had al een mooie voorbeschouwing op de website geplaatst, waar aangegeven werd dat Die Haghe zou gaan winnen op de dames. Dit gaf uiteraard extra motivatie aan met name de dames van SDO/Blijwerkt.

Onder natte en gure omstandigheden startte de wedstrijd en SDO/Blijwerkt maakte gelijk een gaatje via een geforceerde strafworp en een afstandsschot van Hilbert van Koerten.  Die Haghe had moeite met het grote veld en de weersomstandigheden en kon moeilijk tot score komen. De Kamerikse ploeg had daar in de eerste helft geen last van en vergrootte het gat via Robin van der Vliet en Kim van Leeuwen. Die Haghe begon dan ook al in de eerste helft met wisselen om toch in het spoor te blijven. Uiteindelijk had dat niet het gewenste effect. Ook Manouk Kortman en Dico Beijeman bemoeiden zich met de score en zo werd er met een zeer ruime voorsprong gerust. Het was dus zaak om in de tweede helft door te drukken en de Hagenezen op een flinke nederlaag te trakteren.

Helaas verliep de tweede helft, na een 16 – 6 tussenstand, in één vak een stuk stroever en kwamen zij daardoor moeilijker tot scoren. Die Haghe ging iets zuiverder met de kansen om en kwamen naar verloop van tijd dan ook een stukje dichterbij. Bij vijf doelpunten verschil nam SDO/Blijwerkt een time out om nog even de puntjes op de i te zetten. Dit lukte en de Kamerikers kwamen geen moment meer in gevaar. Gerhard Gouderjaan mocht nog zijn minuten maken en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. De scheidsrechter van dienst floot af bij een 20 – 14 eindstand voor SDO/Blijwerkt.

Een toch wel verrassend makkelijke overwinning op een hoog aangeschreven tegenstander. Doordat concurrent Pernix van een andere outsider GKV/Enomics verloor staat SDO/Blijwerkt bijna halverwege de competitie weer bovenaan.

Volgende week wacht oude bekende KVA uit Amstelveen. Een ploeg die zeker niet te onderschatten is, met veel ervaring in het team. Dit zal de laatste wedstrijd zijn voordat SDO/Blijwerkt naar de zaal zal verhuizen. Hopelijk gebeurt dat met een overwinning, zodat de ploeg ook als lijstaanvoerder het eerste gedeelte veld kan afsluiten. De wedstrijd zal om 16:00 uur starten in Amstelveen.