SDO/BLIJWERKT wint van KVA na matige wedstrijd

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag wist SDO/BLIJWERKT te winnen van KVA en gaat daarmee als koploper de zaal in. De overwinning ging overigens moeizamer dan de 19-14 uitslag doet vermoeden.

Na een belangrijke en relatief gemakkelijke thuiszege op Die Haghe ging SDO/BLIJWERKT op bezoek bij KVA, een ploeg die onderaan de lijst staat, maar zeker niet onderschat mag worden. Beide ploegen kenden elkaar wel een beetje, doordat er aantal keer tegen elkaar is geoefend in het verleden, toen Marjan Teeuwen er trainer was.

De start van SDO/BLIJWERKT was heel slecht en de ploeg keek na 15 minuten tegen een 5-1 achterstand aan. Jesper Oele nam meteen een time-out, omdat de afspraken niet werden nagekomen. Er werden teveel stapfouten gemaakt en er werd slap verdedigd. Na de time-out kwam SDO/BLIJWERKT iets beter in het spel. Ook al was het nog steeds niet goed er werden nu langere aanvallen gespeeld en ook beter verdedigd, waardoor de Kamerikers  terug konden komen naar een 5-4 tussenstand.

KVA probeerde weer verder uit te lopen door meteen daarop 6-4 te scoren. SDO/BLIJWERKT echter ging steeds beter spelen, ook al was het nog steeds niet best. Doordat er langer werd aangevallen, konden er meer schoten genomen worden, waardoor de ploeg eindelijk de ballen ging maken en toch met een 7-8 voorsprong de rust in kon gaan.

SDO/BLIJWERKT kwam goed uit te startblokken wat in de eerste helft niet lukte, leek nu beter te gaan: Manouk Kortman maakte meteen de 7-9. Daarna viel het weer stil en kon KVA een reeks van vier doelpunten maken en uitlopen naar 11-9. SDO/BLIJWERKT moest echt uit een andere vaatje gaan tappen om de winst binnen te gaan halen en dat gebeurde ook. Door een sterke vijftien minuten werd het verschil gemaakt en kwam SDO/BLIJWERKT tien minuten voor tijd op een 11-17 voorsprong door Kim van Leeuwen en was de wedstrijd gespeeld. Doordat SDO/BLIJWERKT de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde met lange aanvallen, kon het goed spelende KVA de Kamerikse ploeg niet meer in gevaar brengen. Er werd nog om en om enkele keren gescoord wat resulteerde in een 14-19 einduitslag.

SDO/BLIJWERKT gaat door deze overwinning, halverwege de veldcompetitie, als koploper de zaal in met Pernix en GKV/Enomics op de hielen, beiden met één punt achterstand.