SDO/Blijwerkt na winst weer kampioenskandidaat door verlies concurrenten

Hoe dichterbij het einde van het seizoen komt, hoe groter de spanning en belangen worden. Voor SDO/Blijwerkt stond op 17 februari de wedstrijd tegen Rust Roest op het programma. Zonder ver te hoeven gaan werd uiteindelijk met 18-25 gewonnen van de Eindhovenaren.

Met de fanatieke Robin van der Vliet, die vorige week door haar knie ging op de bank, begon de wedstrijd met Karin Kastelein als haar vervanger. Zij zou het met drie doelpunten prima doen deze wedstrijd. Van der Vliet is overigens door de zeer gecompliceerde knieblessure die ze vorige week opliep, zeker een jaar uitgeschakeld, zo bleek deze week.

Rust Roest, dat laatste staat, vocht nog vol tegen degradatie. Iets waar SDO/Blijwerkt zich op moest voorbereiden en zich niet moest laten afbluffen. Maar die enorme strijd werd niet ervaren, wellicht door de naweeën van carnaval in Eindhoven. SDO/Blijwerkt pakte al snel een voorsprong van 1-3 door goals van onder andere Hilbert van Koerten. Rustig aan liep SDO/Blijwerkt hierna uit. Na een 4-8 tussenstand werd er gerust met een 8-14 ruststand.
Na rust ging het scoreverloop gestaag verder maar de Kamerikers misten de inspiratie om een echte monsterscore neer te zetten. Het werd daardoor een tijd lang stuivertje wisselen, overigens zonder dat de ploeg in gevaar kwam. Nog even was er een schrikmoment waarbij Dave van der Meulen naar zijn linkerknie greep. Er bleek niet veel aan de hand maar hij werd met voorzorg toch vervangen door Dico Beijeman. Ook Vivian Hoogeveen werd vanwege pijnklachten naar de kant gehaald en vervangen door haar zus Demi. Het werd vervolgens vooral wachten tot de wedstrijd afgelopen was, want spannend werd het niet meer. Toen Rust Roest bij 16-20 te dichtbij dreigde te komen werd er weer gas gegeven. Uiteindelijk werd er geëindigd met een 18-25 eindstand.

Toen brak er er een grotere spanning aan dan tijdens de gespeelde wedstrijd. Na een drankje en een douche werd de livescore van Oranje-Wit tegen koploper Swift zenuwachtig bijgehouden. Waar Swift in het begin van de wedstrijd nog voor stond kroop Oranje-Wit er toch overheen. Na lang nagelbijten kwam hiermee de bevestiging dat Swift en ook GKV beiden hadden verloren. Hiermee is voor GKV het doek gevallen en Swift staat nu één punt achter de Kamerikse ploeg.

Dit betekent dat de oranjehemden 10 maart dé wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Geen gemakkelijke wedstrijd, want het is tegen GKV dat de wedstrijd zeker niet cadeau zal doen. Hopelijk zal het thuisvoordeel de doorslag geven. Om 19:30 uur worden alle supporters uitgenodigd om SDO/Blijwerkt naar de overwinning te schreeuwen. Thuis hebben de Kamerikers met de hulp van Fort Oranje nog geen punt laten liggen. Bij winst of een gelijkspel promoveert SDO/Blijwerkt naar de Hoofdklasse. Dus trek de oranje kleren de kast uit en moedig uitbundig aan. Tot dan!