SDO/Blijwerkt Kampioen en promoveert naar de hoofdklasse

In een kwalitatief niet zo’n goede wedstrijd heeft SDO/Blijwerkt met 14-13 van GKV/Economics gewonnen. Beide ploegen hadden moeite met scoren en zo stond er bij rust een 6-8 tussen stand op het scorebord. Na rust pakte SDO/Blijwerkt uiteindelijk toch de voorsprong en leek het verschil te maken. GKV/Economics kwam weer gelijk en hield de wedstrijd daardoor enorm spannend. In de laatste minuut scoorde SDO/Blijwerkt de 14-13 en daarmee werd het kampioenschap binnen gehaald.

SDO/Blijwerkt startte in zijn gebruikelijke opstelling van de laatste paar wedstrijden, het enige verschil was dat de normaal gesproken eerste aanval in de verdediging begon en dus de gebruikelijke eerste verdediging als eerste mocht aanvallen. De Kamerikers wilden graag fel en scherp starten aan de wedstrijd, om meteen een verschil te pakken en de wedstrijd daarna te kunnen uitspelen. Dit lukte alleen niet. SDO/Blijwerkt had moeite met scoren en verdedigend werden er regelmatig fouten gemaakt. Hierdoor pakte GKV/Economics al snel de voorsprong in de wedstrijd. Gelukkig voor SDO/Blijwerkt had GKV/Economics ook moeite met scoren deze wedstrijd en zo werd het een spannende wedstrijd, maar ook een waarin enorm weinig werd gescoord. De voorsprong van GKV/Economics schommelde steeds tussen de één en drie doelpunten. SDO/Blijwerkt had het zwaar en er waren daardoor ook regelmatig frustraties te zien en te horen bij de spelers. SDO/Blijwerkt begon al vroeg met wisselen om terug in de wedstrijd te komen. Doordat er weinig gescoord werd gingen beide ploegen rusten met een zeer magere 6-8 tussenstand.

Tijdens de rust was er bij SDO/Blijwerkt het besef dat er gesproken mocht worden van een gelukkig verlopen eerste helft. Normaal gesproken wanneer je zo’n eerste helft op de mat legt ben je kansloos voor de rest van de wedstrijd. Dit was nu niet het geval en de Kamerikse ploeg moest de rug rechten om nog kans te maken op een eventueel kampioenschap.
De tweede helft begon en GKV/Economics liet meteen merken dat ze het kampioenschap echt niet cadeau gingen geven aan SDO/Blijwerkt. Ze scoorden meteen na rust en brachten het verschil weer naar drie. Vanaf dit moment kwam SDO/Blijwerkt beter in de wedstrijd en ging zowaar wat meer scoren. De ploeg bracht de stand weer terug naar een gelijke score: 9-9. SDO/Blijwerkt zette door en pakte zelfs een voorsprong van drie doelpunten, 12-9. Het leek er op dat het lek boven water was, er werd beter gespeeld en de doelpunten vielen makkelijker. Achteraf bleek dat het een korte opleving was, GKV/Economics knokte zich weer terug tot 12-12. De spannendste fase van de wedstrijd brak aan. Bij deze tussenstand was SDO/Blijwerkt kampioen, maar daar kon niet gegokt op worden. Het was zaak voor de kamerikers om aan de goede kant van de score te blijven. Elke keer proberen de voorsprong te pakken en eventueel uit te breiden. SDO/Blijwerkt scoorde en kwam op 13-12. GKV/Economics antwoordde vrij snel en weer was het gelijk: 13-13 met nog drie minuten te spelen. SDO/Blijwerkt zette weer een aanval op en had verschillende kansen om te scoren. Dit gebeurde echter niet. GKV/Economics kreeg de bal weer in de aanval en ging voor het winnende doelpunt. De scheidsrechter floot voor een vrijebal voor de Gorkumse ploeg. Heel de sporthal werd stil, het zal toch niet? GKV/Economics mist, SDO/Blijwerkt onderschept de bal en ging weer in de aanval. De geblesseerde Dico Beijeman valt toch weer even in, doet een poging en scoort: 14-13!. Nog veertig seconden te spelenen heel de stampend volle sporthal juicht. Dit gaat de ploeg niet meer weggeven, SDO/Blijwerkt wordt kampioen. De bal wordt in de verdediging snel onderschept en naar de aanval gebracht. Iedereen juicht., want SDO/Blijwerkt is kampioen!

De Kamerikers flikken het dus weer. Na een moeilijk seizoen staan ze toch weer bovenaan en zijn kampioen geworden. Hierdoor wordt er wederom gepromoveerd. Na de degradatie van vorig jaar, is er volgend jaar weer de mogelijkheid om te laten zien wat SDO/Blijwerkt in de hoofdklasse kan klaarspelen. Een knappe prestatie van SDO/Blijwerkt om na een degradatie het jaar daar op meteen weer te promoveren. Het lijkt bijna een abc’tje te worden. Het is immers al voor de derde keer dat dit gebeurd. Aan SDO/Blijwerkt is het om te laten zien dat dit geen abc’tje is en er volgend jaar gehandhaafd kan worden in de hoofdklasse.

Het zaalseizoen zit er op, het buitenseizoen gaat over 2 weken weer beginnen op 31 maart. Daar heeft SDO/Blijwerkt ook nog wat voor te strijden. Op het veld staat SDO/Blijwerkt bovenaan in de overgangsklasse en zijn ze in een titelstrijd beland met wederom GKV/Economics en Pernix. Nu is het zaak om eerst even bij te komen en te genieten van het kampioenschap. Een topprestatie van SDO/Blijwerkt.