SDO/Blijwerkt wint belangrijke return bij Pernix

Afgelopen zaterdag stond SDO/Blijwerkt voor de hervatting van de veldcompetitie. Waar in de zaal het kampioenschap binnen werd gesleept, is kampioen worden ook het doel op het veld. Tegen naaste concurrent Pernix werd bij de eerste beste wedstrijd gewonnen met 21-24.

Van de zon in Kamerik naar de zware bewolking in Leiden. Toch was het weer vrij zacht en was het nagenoeg windstil. Flink wat publiek langs de lijnen, wat zorgde voor goede randvoorwaarden voor een topper. Pernix verloor in Kamerik, maar bleef verder veel punten halen. Zo stond SDO/Blijwerkt aan kop en Pernix was runner up voor deze ontmoeting.

Pernix ging vol energie de wedstrijd in. SDO/Blijwerkt was echter niet onder indruk en korfbalde zich er goed onderuit. Via doelpunten van Hilbert van Koerten, Jelmer Beijeman en Dave van der Meulen stond het al snel 1-4. Pernix vloog dan ook al snel de time out in om het spel van de Kamerikers te onderbreken. Dit lukte, maar zelf bleef de ploeg niet scoren. De frustratie nam toe en die werd, zowel langs als in het veld, afgereageerd richting de scheidsrechter van dienst, die het gedurende de gehele wedstrijd over zich heen liet komen zonder in te grijpen.
SDO/Blijwerkt bleef hierdoor constant aan de goede kant van de score en bij 8-10 werd er gerust. Een prima helft van de Kamerikers met lange aanvallen en goede doelpunten. Kunst was om de overtredingen eruit te halen en aanvallend dit door te zetten.

En zo gebeurde het ook in de tweede helft. SDO/Blijwerkt maakte minder onnodige overtredingen, waar Pernix niet slim om ging met het arbitrale duo. Gerhard Gouderjaan en Jelmer Beijeman maakten de tweede helft meerdere afstandschoten die belangrijk waren voor de ploeg uit Kamerik. Pernix gaf niet op en kwam door individuele kwaliteiten tegen het einde van de tweede helft toch nog even dichtbij op één doelpunt, maar via een vrije bal van Kim van Leeuwen en een schot van Karin Kastelein – van Zanten werd de wedstrijd op slot gegooid. Bij 21-24 werd er dan ook afgefloten. Echter bleek na geruime tijd na de wedstrijd dat de stand verkeerd was neergezet op het wedstrijdformulier. De 21-23 eindstand op het wedstrijdformulier was nog steeds een overwinning voor SDO/Blijwerkt en dat ene doelpunt zal waarschijnlijk het verschil niet maken in de eindstand.
In deze stand staat SDO/Blijwerkt dus nog fier aan kop met 2 punten voorsprong op concurrent GKV/Enomics, de ploeg die het de Kamerikers erg lastig maakte in de kampioenswedstrijd in de zaal.

Volgende week is de Ziggodome finale en zal er niet gespeeld worden. De week erna wacht DOS uit Kampen, waar SDO/Blijwerkt thuis gelijk tegen speelde. Een lastige, stugge ploeg die zeker niet te onderschatten valt.
De wedstrijd zal op 14 april om 15:30 uur starten in Kampen.