Ondermaats SDO/BlijWerkt loopt opnieuw tegen nederlaag aan

Na de blamage van vorige week, uit bij Dos-Kampen, was het zaak om revanche te nemen tegen BEP. Na een goede beginfase kelderde het niveau echter en na de eerste achterstand kwam SDO/Blijwerkt niet meer terug en werd er uiteindelijk verloren met een 15-20 eindstand.

Bij aanvang van de wedstrijd waren de belangen voor beide ploegen groot. Beide ploegen kunnen namelijk nog kampioen worden. Met een heerlijk zonnetje, een licht briesje en de spelers gedreven voor een goede prestatie hoopte het publiek op een mooie wedstrijd. Vanaf het begin was de scherpte aanwezig en door goals van Karin Kastelein-van Zanten en Jelmer Beijeman stond het na vijf minuten 3-1. Vanaf het moment dat de 4-1 werd gemaakt, maar discutabel werd afgekeurd wegens duwen onder korf, ging het bergafwaarts voor de Kamerikers. De kansen werden niet meer afgemaakt, rebounds werden niet meer gewonnen en de concentratie vloeide weg. Dit resulteerde in een 4-6 tussenstand en een 6-10 ruststand.

Na de rust kwam er nieuwe energie in de ploeg doormiddel van de invallers Demi Hoogeveen, Mark Meijers en Bouke van Koerten. Deze wissels brachten opnieuw strijd in de wedstrijd. Vooral Demi Hoogeveen viel goed in met in totaal drie scores. Toen de score op 7-10 gebracht werd kort na de rust geloofde ierdereen er weer in dat de wedstrijd goed kon worden afgesloten. Maar na direct ook weer een goal van BEP werd dat geloof geen waarheid. BEP liet zich niet wegspelen en wist telkens de score van op rond vier verschil te behouden. SDO/Blijwerkt miste te veel schotkansen en bijna altijd was de rebound voor de lange BEP-mannen onder de paal. Ondanks dat de wil en daadkracht er was in de tweede helft was het daarom niet genoeg om het tij te doen keren en werd de einduitslag van 15-20 een zware domper.

Na de wedstrijd bleek de schade mee te vallen. Doordat ook de nummers twee en drie in de ranglijst -GKV/Enomics en Pernix- verloren, staat SDO/BlijWerkt nog steeds gedeeld bovenaan in de poule. Zaterdag is de volgende wedstrijd en wel opnieuw thuis tegen de gedeeld nummer één GKV/Economics. In Kamerik zal er om 15:30 uit een ander vaatje getapt moeten worden om de winst te behalen en goede zaken te doen voor het kampioenschap.