SDO/Blijwerkt wint van GKV/Enomics en herstelt zich van nederlagen

Op de dag na koningsdag heeft SDO/Blijwerkt en overwinning gepakt tegen GKV/Enomics. In een goede eerste helft werd de basis gelegd voor de overwinning. Met deze overwinning herstelt de Kamerikse ploeg zich van de twee nederlagen op rij. Door de 17-12 overwinning gaat SDO/Blijwerkt nu weer alleen aan kop in de overgangsklasse.

SDO/Blijwerkt begon voortvarend aan de wedstrijd, er werden lange aanvallen neergezet en de juiste kansen werden geselecteerd. Daarnaast werd er in de verdediging lang niks doorgelaten. Hierdoor pakte SDO/Blijwerkt meteen de leiding in de wedstrijd. 2-0. SDO/Blijwerkt toonde, in vergelijking met andere wedstrijden, de echte wil om te winnen. Er werd als team gespeeld en zodoende werd de voorsprong uitgebreid. GKV/Enomics had in de eerste helft moeite om de korf te vinden. De voorsprong van SDO/Blijwerkt vergrootte daardoor stap voor stap. Twee punten werden vier punten voorsprong, en vier punten voorsprong werden er zes. SDO/Blijwerkt bleef stug doorgaan met scoren. Uiteindelijk werd de voorsprong zeven punten, 10-3. Met deze tussenstand zochten de beide teams de kleedkamers op.

Na de rust veranderde het spelbeeld in eerste instantie. GKV/Enomics scoorde na rust meteen en liet merken dat ze zich niet bij deze stand wilden neerleggen. Ook ging GKV/Enomics meer risico nemen in het verdedigen. Dit deden de Gorkumers door de eerste aangeef weg te geven en dan bij elke schot mee te gaan vangen. SDO/Blijwerkt ging hier in het begin niet goed mee om. De aanvallen waren een stuk korter dan in de eerst helft en GKV/Enomics kwam dichterbij. De rollen waren even omgedraaid. Waar de Kamerikers in de eerste helft wel scoorden en GKV/Enomics niet was het nu andersom. SDO/Blijwerkt had moeite om te scoren. Deze periode duurde ongeveer een kwartier. GKV/Enomics was op dat moment genaderd tot vier punten. SDO/Blijwerkt rechtte echter de rug en pakte het vooral aanvallend weer op. Er werd weer gescoord en de voorsprong werd weer uitgebreid. De scheidsrechter van dienst floot af bij een 17-12 einduitslag.

Een goede overwinning van SDO/Blijwerkt waarbij de basis hiervan in de eerste helft werd gelegd. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar in de tweede helft. Door de overwinning staat SDO/Blijwerkt weer alleen bovenaan en lijkt SDO/Blijwerkt net op tijd weer de goede vorm te pakken te hebben. Op 12 mei wacht KCR in opnieuw een thuiswedstrijd.