SDO/BlijWerkt blijft puntloos na verlies tegen Avanti

Waar het zonnetje heerlijk scheen en er een licht briesje met de geuren van verse hamburgers over het veld ging, waren de spelers van SDO/BlijWerkt minder zonnig gestemd. Opnieuw werd er verloren van de nummer zeven. Ditmaal was Avanti uit Pijnacker de bovenliggende partij. Waar er in de eerste helft twee keer een voorsprong was, had Avanti vanaf een 5-5 tussenstand de touwtjes gedurende de hele wedstrijd in handen. Uiteindelijk werd er verloren met 10-16.

Nadat er een foto was gemaakt met de beide teams en de scheidsrechter voor de ‘Week van de scheidsrechters’ kon er begonnen worden aan speelronde zes. Waar het tweede van SDO/BlijWerkt nog goed uit de startblokken schoot, deed het eerste dat beduidend minder en kwam het met 0-2 achter door twee snelle doorloopballen. De verdediging had het bij vlagen moeilijk met het snelle spel en de langdurige aanvallen van de tegenstanders. Toch wist men de rug te rechten en kwam de Kamerikse ploeg voor met 5-4. Dit was meteen ook de laatste voorsprong die er gepakt werd. Avanti raakte niet in paniek en scoorde 3 keer op rij. Dit zorgde ervoor dat de kleedkamers opgezocht konden worden met een stand van 5-7.

Waar het SDO/BlijWerkt vorige week lukte om vlammend uit de kleedkamer te komen en een achterstand van zes doelpunten bijna wist weg te werken, lukte dat ditmaal niet. Weer was het Avanti dat scherper startte en direct een goal wist te maken. Hierop werd geantwoord met een mooie goal van Jelmer Bijeman. Maar dit verschil van twee doelpunten liep alleen maar verder op, van 6-8 werd het 7-10. Tevergeefs werd er nog geprobeerd om verschil te maken door het inbrengen van een drietal andere spelers, maar dit had niet het gewenste effect. Waar SDO/BlijWerkt nog driemaal wist te scoren, was het Avanti dat duidelijk de betere was en nog zes keer de mand wist te vinden. Dit bracht de eindstand van 10-16 op het scorebord.

Volgende week wordt er gespeeld tegen promovendus Fiks dat op de vierde plek staat. De ploeg zal zich op moeten laden voor deze wedstrijd om de eerste punten te gaan pakken. Er wordt gespeeld om 15:30 uur op Sportcomplex Voscuyl in Oegstgeest.