SDO/Blijwerkt verliest van TOP Arnemuiden

In de eerste helft waar SDO/Blijwerkt vanaf het begin steeds de voorsprong te pakken had, ging het toch onnodig rusten met een achterstand 11-9. In de tweede helft liep de thuisploeg te snel naar een grotere voorsprong en de Kamerikse ploeg kon niet aanhaken. Hierdoor werd uiteindelijk een grotere nederlaag werd geleden dan nodig was met 25-18.

SDO/Blijwerkt startte in een andere opstelling. Bouke van Koerten stond voor Sander Harinck in de basis. Dit vanwege droeve familieomstandigheden. Bouke van Koerten startte goed door meteen zijn eerste schot te belonen met een doelpunt: 1-1. Dit in een eerste helft waar de tactiek die was bedacht in eerste instantie goed uitpakte. Want de eerste twintig minuten stond SDO/Blijwerkt de hele tijd op voorsprong. Maar het verzuimde te vaak deze voorsprong verder uit te breiden. Doordat er aan beide kanten veel werd gemist was het een wedstrijd met weinig goals. Langzaamaan kregen de Arnemuiders de wedstrijd meer in handen. Dit uitte zich ook in de score want met nog ongeveer vijf minuten te spelen voor de rust, pakte de thuisploeg een voorsprong en gaf dit niet meer uit handen: ruststand 11-9.

In de rust werd aangegeven dat SDO/Blijwerkt op de zelfde voet moest doorgaan en dus niet zoals vorige week tegen Tempo, waar in de tweede helft het niveau van de Kamerikers ver weg zakte. Helaas was het begin meteen voor de thuisploeg. Er ontstonden in de tweede helft te veel gaten bij SDO/Blijwerkt en dit strafte TOP direct af. Daarnaast werden er bij de Kamerikse ploeg nog steeds te veel kansen gemist om aan te kunnen haken, terwijl TOP makkelijker tot scoren kwam. Hierdoor werd het gat te groot om de wedstrijd net zoals in de eerste helft spannend te maken. Elke keer als er een kleine kans was om op vier doelpunten verschil te komen schoot TOP de hoop meteen weer weg. Hierdoor werd er met een verschil van zeven goals afgefloten door de goed leidende scheidsrechter den Ouden bij een stand van 25-18.

Volgende week komt oude bekende Nieuwerkerk op bezoek in de Schulenburch. Deze ploeg wist dit weekend knap te winnen van titelkandidaat Groen Geel. Alle support is dus nodig en welkom!