Flinke verliespartij van SDO/Blijwerkt bij Groen Geel

SDO/Blijwerkt redde het lang niet tegen Groen Geel, dat vorig jaar nog play offs speelde voor promotie naar het hoogste niveau. Maar nu stond de ploeg met drie punten op plek zes. Dus er leek wat te halen bij Groen Geel. Zo werd dan ook gestart door de Kamerikers. Maar nadat de 5-5 werd afgekeurd en de Wormerveerse ploeg eindelijk vijftig minuten hun niveau vast hield, was de beer los. SDO/Blijwerkt kon in de tweede helft niet meer mee scoren waardoor er een dikke nederlaag op het scorebord kwam te staan: 34-15.

SDO/Blijwerkt startte in een andere opstelling dan gebruikelijk. Bouke van Koerten stond voor Sander Harinck in de basis. In de eerste tien minuten konden de Kamerikers goed mee scoren met Groen Geel. Dit kwam doordat SDO/Blijwerkt.nog met scherp schoot. Nadat de 5-5 van Bouke van Koerten werd afgekeurd kwam Groen Geel los en liep hierna snel uit naar een 9-5 voorsprong. Jesper Oele nam meteen een time-out om daardoor de flow van Groen Geel te doorbreken. Dit lukte niet en de Wormers bleven goed doorgaan. SDO/Blijwerkt kon nog zo af en toe mee scoren om zodoende het verschil niet te groot te laten worden. Er werd daardoor met een stand van 15-9 afgefloten voor de rust.

Waar in de eerste helft de uitploeg nog aardig mee kon met scoren, lukte dit in de tweede helft helemaal niet meer. Groen Geel liep al snel uit. Daardoor was de tweede helft snel gespeeld en was het uiteindelijk geen wedstrijd meer. Groen Geel kon de wedstrijd makkelijk uitspelen en bleef met scherp schieten. Hierdoor kon Groen Geel de wedstrijd afsluiten met een 34-15 monsterzege.

Volgende week is de belangrijke uitwedstrijd tegen de Meervogels. Deze ploeg won zeer verrassend van Nieuwkerk met 24-19. Wil SDO/blijwerkt nog wat betekenen in deze Hoofdklasse dan moet er gewonnen worden van de Zoetermeerders. Als er wordt verloren staan de Kamerikers als laatste op vier punten achter op de Meervogels. Volgende week gaat er daarom een supportersbus naar Zoetermeer.
GEEF JE OP!!! FORT ORANJE ON TOUR.