SDO/Blijwerkt dichtbij de eerste punten

De eerste competitiewedstrijd van 2019 voor SDO/Blijwerkt was tegen Meervogels/Fisica uit Zoetermeer. Dit was tevens de laatste wedstrijd van 2018. Het competitieschema zit dit seizoen anders in elkaar dan voorheen en dus kregen de Kamerikers snel de kans om zich te revancheren van de nederlaag drie weken geleden bij Meervogels/Fisica. Dit leek dit keer te lukken toen SDO/Blijwerkt in de eindfase de voorsprong pakte. Helaas voor SDO/Blijwerkt kwam Meervogels/Fisica terug en pakten zij uiteindelijk de overwinning. SDO/Blijwerkt was er weer dichtbij, maar het was toch niet voldoende voor de eerste punten van het zaalseizoen. Eindstand: 23-26.

SDO/Blijwerkt begon weer sterk aan de wedstrijd en pakte al snel een 2-0 voorsprong. Het vak met daarin Jelmer Beijeman, Sander Harinck, Manouk Kortman en Kim van Leeuwen vond deze wedstrijd makkelijk de korf. Het vak van Meervogels/Fisica wat tegenover hun stond vond ook redelijk makkelijk de korf dus zo werd er vaak om en om gescoord tussen beide vakken. Het was wachten tot een van de andere vakken mee ging scoren om het verschil in de wedstrijd te maken. Bij SDO/Blijwerkt gebeurde dit iets eerder dan bij Meervogels/Fisica en zo werd er een kleine voorsprong gepakt. Naarmate de wedstrijd vorderde verdween deze voorsprong en pakte de Meervogels/Fisica de voorsprong. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk werd er redelijk wat gescoord in de eerste helft. Er werd gerust met een 13-14 tussenstand in het voordeel van de Meervogels/Fisica.

SDO/Blijwerkt kwam furieus uit de startblokken na rust en maakte drie goals op rij en pakte de voorsprong. Jammer voor SDO/Blijwerkt was dat de Meervogels/Fisica niet van slag raakte en gewoon bleef doen wat ze de hele wedstrijd deden. Meervogels/Fisica bleef mee scoren met SDO/Blijwerkt en kwam terug in de wedstrijd toen SDO/Blijwerkt even een kleine periode het vizier niet op scherp had staan. Het werd weer gelijk en er was nog zo’n vijftien minuten te spelen. Er ontstond een periode waar er even niet gescoord werd en uiteindelijk brak SDO/Blijwerkt de ban door de 20-19 te scoren met nog tien minuten te spelen. Meervogels/Fisica pareerde vervolgens en maakte weer de gelijkmaker. Nog acht minuten te spelen en SDO/Blijwerkt kwam in de situatie waar ze zo graag willen zijn. Tot aan het laatste moment van de wedstrijd meedoen voor de punten. Het zat er zeker in deze wedstrijd, maar in de laatste minuten werden er goede kansen onbenut gelaten. Meervogels/Fisica daarentegen scoorde wel en pakte een voorsprong van twee en zelfs drie doelpunten met nog drie minuten te spelen. SDO/Blijwerkt scoorde nog een paar keer maar uiteindelijk moesten de spelers toch hun hoofd buigen voor de tegenstander van deze avond. Er werd verloren met 23-26.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Tempo in Alphen aan de Rijn. Aan SDO/Blijwerkt de taak om fris en frivool aan de wedstrijd te beginnen en het Tempo zo moeilijk mogelijk te maken. Hopelijk zijn er weer veel supporters aanwezig om het vlaggenschip van SDO/Blijwerkt aan te moedigen. Ook deze wedstrijd, tegen de Meervogels/Fisica, werd er door de supporters van ‘Fort Oranje’ weer fanatiek aangemoedigd en gejuicht na de doelpunten. Dit wordt zeer gewaardeerd door het team.