SDO/BlijWerkt verliest ruim van koploper Tempo

Op 19 januari stond de return tegen Tempo op het programma. Thuis werd er met 17-28 verloren maar mocht er toch tevreden teruggekeken worden op een goede eerste helft. Tempo stond na zeven speelrondes met 12 punten eenzaam bovenaan. SDO/Blijwerkt daarentegen staat nog puntloos onderaan. Het was zaak om de huid duur te verkopen. Waar SDO/BlijWerkt goed uit de startblokken schoot lukte het niet om dat een hele wedstrijd vol te houden. Uiteindelijk bracht dat 32-20 als eindscore.

SDO/Blijwerkt speelde met een wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijden. Gerhard Gouderjaan werd vanwege een blessure goed vervangen door Bouke van Koerten. Er werd gretig en scherp begonnen aan de wedstrijd. Jelmer Bijeman wist met zijn eerste schot van afstand meteen de score te openen. Dit zorgde voor een leuke openingsfase waar de Kamerikers met 2-4 voorkwamen. De Alphense ploeg, met veel ervaring, weet als geen ander dat het rustig moet blijven in zo’n situatie. De geslepenheid in het spel van Tempo is duidelijk te herkennen. Tempo wist dan ook het hoofd koel te houden door een run van 10 doelpunten te scoren en de stand hiermee op 12-4 te brengen. Hier kwam de klasse van Tempo duidelijk naar boven. Na deze run ging het even gelijk op en door scores van Manouk Kortman en twee keer Bouke van Koerten werd het 15-9. SDO/BlijWerkt wist vervolgens niet meer te scoren in de eerste helft. Tempo deed dat nog twee keer wat de ruststand van 17-9 op het scorebord zette.

In de rust werd gezegd dat SDO/Blijwerkt positief en met opgeheven hoofd de tweede helft zou spelen. Dit lukte aangezien het een betere tweede helft speelde. Men bleef zoveel mogelijk druk op de schoten van de tegenstanders geven en ook lukte het om zelf meer te scoren. Het ging gelijk op in de 2e helft. Tempo haalde niet het niveau van de eerste helft waardoor SDO/BlijWerkt de achterstand niet veel groter liet worden. Het bracht tussenstanden van 21-12 en 26-15 op het scorebord. Bij laatstgenoemde tussenstand bracht coach Jesper Oele drie jonge spelers uit het tweede in. Dit verdienden ze na een jammerlijk verlies tegen Tempo 2, maar er mocht wel gezegd worden dat ze goed gespeeld hadden. Ook in het hoogste team van SDO/BlijWerkt deden ze dit uitstekend. Anne van Meurs verzilverde haar eerste schot met een doelpunt. Aimee Hoogeveen wist dit ook te doen en scoorde hierna nog tweemaal. Jacco de Wit wist op zijn beurt nieuwe energie in de aanval te brengen waardoor er veel dreiging kwam. Uiteindelijk bracht dit de wedstrijd tot een uitslag van 32-20. Het lukte Tempo het grote gat dat in de eerste helft werd geslagen professioneel uit te spelen. Complimenten voor de dames van SDO/BlijWerkt die twaalf van de twintig doelpunten gemaakt hebben.

Volgende week wordt er weer in de eigen Schulenburch gespeeld tegen Avanti/Flexcom uit Pijnacker. Aanvang van de wedstrijd is 20:20. SDO/Blijwerkt zal weer gaan strijden voor het publiek en voor de punten.