SDO/Blijwerkt verliest net van TOP (A)

Na vorige week de eerste punten te hebben gepakt tegen Avanti, gingen de Kamerikers ook tegen TOP uit Arnemuiden kijken of er weer punten te halen vielen. Het leek er drie kwartier lang op dat SDO/Blijwerkt twee punten erbij kon schrijven. Maar doordat het in de slotfase maar één keer tot scoren kwam liep de thuisploeg tegen een onnodige nederlaag aan: 17-18.

Vooraf was bij de Kamerikse ploeg goed doorgesproken hoe men TOP (A) ging bestrijden. Ondanks dat keek de thuisploeg al snel tegen 0-2 achterstand aan. Dit kwam mede doordat het eerste aanvalsvak van SDO/Blijwerkt niet goed omging met de verdedigende druk van TOP (A). De achterstand werd echter al snel omgebogen naar een gelijke stand. Tot aan de 5-5 bleef het gelijk op gaan. Daarna nam SDO/Blijwerkt het voortouw en pakte de eerste voorsprong. Het zat de Kamerikers de eerste helft niet mee en daardoor kon de ploeg de voorsprong niet verder uitbreiden met een gelijk opgaande score als gevolg. Er werd van beide kanten niet goed aangevallen of was het dat er van beide kanten goed verdedigd werd? Uiteindelijk ging SDO/Blijwerkt met een kleine, maar verdiende voorsprong de rust in: 9-8.

Ook in de tweede helft werd aan beide kanten slecht afgerond. Toch begon SDO/Blijwerkt toen scherp en pakte snel een voorsprong van drie doelpunten: 13-10. Maar dit werd snel gecounterd door een Zeeuws tegendoelpunt. Het verschil bleef schommelen tussen twee en drie goals voorsprong voor SDO/Blijwerkt. Na de 16-13 van Manouk Kortman stokten de scores van de Kamerikers. Top (A) profiteerde hiervan en pakte een 16-17 voorsprong. Kim van Leeuwen bracht daarna weer een 17 – 17 gelijke stand op het bord. Echter in de laatste minuut schoot TOP (A) de winst binnen en zij kunnen door deze 17-18 overwinning weer omhoog kijken. Verdedigend had SDO/Blijwerkt de zaakjes goed op orde. Maar moet het aanvallend weer goed gaan kijken hoe het de scoringsdrift van de week ervoor terug kan krijgen.

Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Deze ploeg verloor afgelopen zaterdag van Groen-Geel en raakte daardoor ook de tweede plaats kwijt. Alle steun is weer van harte welkom. Er wordt om 19.20 uur gespeeld in Nieuwerkerk.