SDO/Blijwerkt maakt het Nieuwerkerk moeilijk, maar degradeert toch

De Kamerikse ploeg ging zaterdag fel strijdend en eervol ten onder tegen topper Nieuwerkerk. Met een beetje geluk had er meer in kunnen zitten maar uiteindelijk was de 30-26 nederlaag wel terecht te noemen en was daarmee ook de degradatie van SDO/Blijwerkt een feit. Een positieve rol was er ook voor scheidsrechter Opering die een meer dan uitstekende wedstrijd floot.

De laatste weken speelt SDO/Blijwerkt weer op het gebruikelijke niveau, ook in de tweede helft. Tegen topper Nieuwerkerk maakte de Kamerikse ploeg er een heuse kraker van en ging uiteindelijk wel ten onder, maar zeker eervol.
In het eerste kwartier van de wedstrijd werd er flink gescoord door beide ploegen, na een kwartier stond er liefst een 12-9 tussenstand op het bord met scores van Hilbert van Koerten, Jelmer Beijeman en een goed spelende Kim van Leeuwen! Zo doorgaand zou de eindstand 44-36 kunnen worden, maar dat gebeurde natuurlijk niet. Beide ploegen vielen in het tweede deel van de eerste helft wat terug en de rust ging in met een 17-13 tussenstand.

Ook na de rust was het eerste doelpunt voor SDO van Luka van der Vliet. Bij 18-17 stokte het weer even bij de Kamerikse ploeg en Nieuwerkerk liep uit naar 26-20 toen er nog elf minuten te spelen waren. Maar op nieuw rechtte SDO/Blijwerkt de rug en kwam 3 minuten voor tijd terug tot 26-25 met zeker ook kans op de gelijkmaker. Die viel echter niet en dan valt het weer net de andere kant op helaas. Mede door een sterke wissel van de kant van Nieuwerkerk liep de ploeg tocht weer uit naar 30-25, waarna Hilbert van Koerten net voor tijd de eindstand op 30-26 kon brengen.
De degradatie was daarmee een feit, maar het was ook een feit dat de ploeg voor het eerst na de rust evenveel keer scoorde als voor de rust. De steeds weerkerende terugval die de Kamerikse ploeg nog kenmerkte in de eerste competitiehelft is daarmee van de baan.

Volgende week speelt SDO/Blijwerkt om 20.15 uur uit tegen DSC in Eindhoven. Hopelijk laat Fort Oranje zich dan weer net zo nadrukkelijk horen als ook deze keer bij Nieuwerkerk.