SDO/Blijwerkt verliest nipt van DSC in Eindhoven

Nadat vorige week SDO/Blijwerkt het Nieuwerkerk al enorm moeilijk maakte en nipt verloor trad het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Blijwerkt aan tegen DSC uit Eindhoven. DSC is een bekende tegenstander waar de laatste jaren regelmatig tegen wordt gespeeld. Het zijn vaak leuke wedstrijden waarin in de laatste fase pas de beslissing valt. Ook deze wedstrijd was dit het geval SDO/Blijwerkt maakte het DSC erg moeilijk en deed tot 3 minuten voor tijd mee voor de overwinning. DSC bleef rustig in deze fase en vergrootte uiteindelijk het gat weer tot een veilige marge en won de wedstrijd met 26 – 22.
SDO/Blijwerkt kwam met vertrouwen naar Eindhoven. Er wordt de laatste weken erg goed gekorfbald. SDO/Blijwerkt straalt plezier uit en gaat er tot het einde van de wedstrijd vol voor. Ook deze wedstrijd was het geval. In de beginfase hadden de Kamerikers het erg moeilijk in allebei de vakken. Het eerste aanvalsvak had het in de verdediging lastig en het andere vak had juist moeite met aanvallen. In deze fase had DSC de kans om uit te lopen en een grote voorsprong te pakken. Dit deden ze niet, ze misten veel kansen en SDO/Blijwerkt kon hierdoor bij blijven. Het verschil was in deze fase steeds twee doelpunten. Na een minuut of 10 kwam de Kamerikse ploeg beter in de wedstrijd en dit zorgde ervoor dat er een spannende wedstrijd ontstond. SDO/Blijwerkt kwam gelijk tot 8-8. Vanaf deze stand was het stuivertje wisselen, DSC scoorde twee keer en daarna scoorde SDO/Blijwerkt twee keer. Zo ging het door tot de rust. DSC pakte nog net voor de rust twee doelpunten voorsprong en hierdoor stond het 13-11. SDO/Blijwerkt zat goed in de wedstrijd en er waren kansen om eventueel toe te slaan.

De tweede helft was hetzelfde beeld als de eerste helft, SDO/Blijwerkt bleef gaan om te proberen de marge te verkleinen. Het bleef stuivertje wisselen. DSC deed wat ze moesten doen, namelijk scoren. Hierdoor bleef het verschil schommelen, dan was het drie doelpunten verschil en dan weer twee. Er ontstond een boeiende tweede helft waarin twee ploegen tegen elkaar streden die elkaar het zo moeilijk mogelijk maakte. SDO/Blijwerkt kroop naar mate de tweede helft vorderde iets dichterbij. In plaats van dat DSC het verschil vergrootte, verkleinden de Kamerikers de achterstand. Het verschil werd nog maar één doelpunt met nog een kwartier te spelen. 17-16 in het voordeel van DSC. SDO/Blijwerkt kon niet doordrukken in deze fase. Waar SDO/Blijwerkt te gehaast opzoek ging naar de gelijkmaker bleef DSC rustig en maakte daardoor het gat weer twee doelpunten. 18-16. SDO/Blijwerkt had nog tweemaal dat het DSC tot één punt naderde, maar wist weer op die momenten net niet de gelijkmaker te maken. Hierdoor bleef het verschil twee doelpunten en in de eindfase maakte DSC het verschil nog iets groter door twee extra doelpunten aan het totaal toe te voegen. Eindstand 26-22.

Helaas dus weer geen resultaat voor de Kamerikse ploeg maar wel aangetoond dat er gewoon goed tegenstand geboden wordt tegen alle ploegen in deze poule. Volgende week is een vrije ronde vanwege de vakantie en op 2 maart neemt SDO/Blijwerkt het in Pijnacker op tegen Avanti. Tegen deze tegenstander werd tot nu toe de enige overwinning geboekt door SDO/Blijwerkt.