Groen Geel met gemak langs laatste horde SDO/Blijwerkt

Op de laatste speeldag van het zaalseizoen speelde Groen Geel voor een plek in de play-offs en SDO/Blijwerkt hoopte nog eenmaal het fanatieke thuispubliek te vermaken. Beide teams bereikten in een bomvolle Schulenburch hun doel. Het werd 21-36.

Groen Geel schoot uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond het 0-3. De club uit Wormer maakte meteen duidelijk dat er niets te halen viel voor SDO/Blijwerkt. Al halverwege de eerste helft was het verschil tien doelpunten en daarmee was de plek in de play-offs al zo goed als veiliggesteld. Bij een ruststand van 7-20 konden de massaal meegereisde supporters ontspannen. En juist daar viel winst te halen voor de Kamerikers. Fort Oranje was weliswaar in de minderheid, toch bepaalden zij wederom de sfeer. Na de wedstrijd sloten de spelers van Groen Geel zich zelfs aan bij het befaamde klapritueel van Fort Oranje. Op sociale media is dat filmpje al meer dan 10.000 keer bekeken!

Ondanks dat de spanning weg was werd er door beide teams een vermakelijke tweede helft gespeeld. Junior Jakko de Wit, die de disciplinair geschorste Sander Harinck verving, ontpopte zich als publiekslieveling en kreeg de handen na een mooie doorloopbal op elkaar. Hij zou bij zijn debuut drie keer scoren en kreeg kort voor tijd een publiekswissel. De tweede helft eindigde in 14-16, waaruit blijkt dat SDO/Blijwerkt tot het einde toe bleef knokken. Het toetje van de avond kwam op naam van Jelmer Beijeman, die uit een onmogelijke positie een ‘buzzer beater’ maakte met één hand.

Het zaalseizoen zit erop. Een lange voorbereiding op de tweede helft van het veldseizoen volgt. Daar heeft SDO/Blijwerkt nog alle kans om voor handhaving te strijden.