SDO/Blijwerkt hervat veldcompetitie met een nederlaag

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO/Blijwerkt bij DSC in het zonovergoten Eindhoven. Voor beide ploegen was dit de eerste competitiewedstrijd van het hervatte veldseizoen.

In het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij SDO/Blijwerkt. De score werd geopend met een afstandsschot van Hilbert van Koerten. De stand ging gelijk op met telkens de voorsprong voor de ploeg uit Kamerik. Door twee opeenvolgende goals van Jakko de Wit kwam SDO/Blijwerkt op een voorsprong van twee punten. De score luidde na tien minuten spelen 2-4 voor de Kamerikers. Dat was voor DSC het teken om aan te zetten. De ploeg uit Eindhoven zette een reeks van 6 doelpunten neer waardoor het 8-4 stond. Tot net voor rust werd er om en om door beide ploegen gescoord. De laatste goal voor rust werd gemaakt door DSC waardoor er gerust werd met een stand van 14-9.

Na rust bleef SDO/Blijwerkt telkens tegen een gat van vijf doelpunten verschil aankijken. Dit patroon veranderde toen SDO-coach Jesper Oele een tweetal dameswissels uitvoerde en Jesper van der Vliet in de ploeg werd bracht op de plaats van Jakko de Wit. Na een achterstand van 19-12 voor de wissels, kwamen de Kamerikers terug tot 22-19. De gedachte dat er wellicht nog een stunt mogelijk was voor SDO/Blijwerkt werd snel weggevaagd door een goal van Eindhovenaren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 24-19 in het voordeel van DSC.

Op zaterdag 11 mei heeft SDO/Blijwerkt weer een kans om punten te pakken. Die dag speelt SDO/Blijwerkt tegen TOP Arnemuiden om 15:30 in Kamerik.