SDO/Blijwerkt verliest het duel met Top onder de korf

Op een zonnige maar winderige zaterdagmiddag is het SDO/Blijwerkt niet gelukt om de eerste punten van de tweede helft van het veldseizoen binnen te slepen. Top uit Arnemuiden won in een duel waar de doelpunten heel schaars waren met 8-13.

Voor de neutrale supporter viel er weinig te genieten langs de kant. Vanwege de wind speelde heel de wedstrijd zich af op één kant van beide vakken. Het spel werd weinig verplaatst of open gegooid, waardoor het spelbeeld bij beide ploegen heel statisch oogde. De schotpercentages van beide ploegen waren zeer zwak. SDO/Blijwerkt heeft de wedstrijd vooral verloren in de rebound. De twee lange mannen bij Top pakten veruit de meeste aanvallende rebounds, waardoor de schutsters van Top gemiddeld wel tot vijf schoten konden komen per aanval. Bij de ploeg van Onderlinge Verzekeringen ging dat een stuk minder. Veel te veel aanvallen eindigden in een één-schots-aanval.

Om het tij te keren werd in de tweede helft Gerhard Gouderjaan binnen de lijnen gebracht. Hij bracht wat meer ‘schwung’ in de aanval en beloonde zichzelf met een rake poging van afstand. Sander Harinck werd verplaatst naar het andere vak zodat aanvoerder Hilbert van Koerten meer in de spits kwam te staan. Maar door de lange aanvallen van Top was er weinig tijd om van deze nieuwe situatie te profiteren.
Van echte wedstrijdspanning is er in de tweede helft geen sprake meer geweest, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Volgende week wacht Sporting Delta in Dordrecht op de ploeg uit Kamerik. Daar zal SDO/Blijwerkt een nieuwe poging wagen om voor het eerst dit veldseizoen de volle buit te pakken.