SDO/Blijwerkt degradeert uit de hoofdklasse

Na de wedstrijd vorige week tegen de koploper stond deze week de wedstrijd tegen Sporting Delta op het programma. De Kamerikse ploeg had nog een heel kleine kans om zich te handhaven. Daarvoor moest deze wedstrijden gewonnen worden. SDO/Blijwerkt maakte het op het eind nog een soort spannend, maar kon het Sporting Delta niet echt moeilijk maken. Uiteindelijk werd verloren met 20-17.

Vergeleken met vorige week was er een wijziging in de opstelling van SDO/Blijwerkt. Sander Haring was geblesseerd en werd vervangen door Gerhard Gouderjaan. De Kamerikers begonnen goed en het eerste schot was meteen raak. Een scherp begin dat helaas geen vervolg gegeven kon worden. SDO/Blijwerkt was in de verdediging niet scherp genoeg om het Sporting Delta echt moeilijk te maken. Er werden veel kansen weggegeven rond de korf. Deze buitenkansjes werden door Sporting Delta gretig aangegrepen en gescoord. SDO/Blijwerkt moest het vooral doen van afstand en had daar moeite mee. Sporting Delta vergrootte langzaamaan de voorsprong. SDO/Blijwerkt komt in de eerste helft tot zeven treffers, Sporting Delta doet het met twaalf een stuk beter. Ruststand 12-7.

De tweede helft kwam Manouk Kortman in het veld voor Kim van Leeuwen, die aan het eind van de eerste helft geblesseerd geraakt was en niet meer verder kon spelen. Ook in de tweede helft scoorde SDO/Blijwerkt het eerste doelpunt en het verschil werd vier doelpunten. Alles was nog mogelijk, alleen er was weer te weinig controle in de verdediging van de Kamerikers. Sporting Delta loopt daardoor uit naar zes doelpunten verschil. SDO/Blijwerkt begon met wisselen en zorgde ervoor dat er andere herencombinaties in het veld kwamen te staan. Hierdoor kwam SDO/Blijwerkt ineens dichterbij en werd de wedstrijd toch nog een soort spannend. Met nog vijf minuten te spelen kwam SDO/Blijwerkt op 19-17. Even leek het erop dat de Kamerikse ploeg door ging drukken, maar dit lukte niet. SDO/Blijwerkt scoorde niet meer en Sporting Delta deed dat uiteindelijk nog één keer. Hierdoor werd de eindstand 20-17.

SDO/Blijkwerkt speelt de laatste veldwedstrijden nergens meer om want door deze nederlaag is de ploeg gedegradeerd. Na de degradatie in de zaal nu ook op het veld. Erg jammer, maar natuurlijk wel iets waar rekening mee werd gehouden. De ploeg heeft het dit jaar moeilijk en is erg wisselvallig. Goede wedstrijden, waar de ploeg zich niet beloonde, werden afgewisseld met slechte wedstrijden. Nog drie wedstrijden op het veld, drie wedstrijden waarin nog gestreden gaat worden voor de eerste overwinning van het veldseizoen. Te beginnen volgende week met de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk.