Terugblik

Zaterdag 15 juni was een heerlijke dag! En wel om héél veel verschillende redenen.

Het begon erg nat. Er was flink veel water gevallen. Jan Willem en alle andere vrijwilligers, bedankt voor het droog trekken van het veld, met al die douche en keukentrekkers. De rest van de dag was het gelukkig droog, zodat alle teams nog een laatste keer konden schitteren. Gedurende het reünietoernooi was het zelfs erg zonnig en het bleef ook lekker droog toen The Outlines nog hun kunsten aan SDO/BlijWerkt lieten horen.

SDO 4 verloor nipt, met 9-10, maar speelde een spannende wedstrijd. SDO 3 speelde nergens meer om, maar won met 14-12. SDO A1 speelde gelijk en pakte zo toch nog een punt. SDO A2 speelde haar kampioensduel ook. Er moest gewonnen worden van OVVO. Helaas speelde de A2 in een bloedstollend spannende wedstrijd gelijk en moest het kampioenschap voorbij laten gaan. Een domper op deze toch zo mooie dag. SDO B1 verloor, maar was al kampioen geworden, gefeliciteerd toppers! De C1 was al even klaar, geen wedstrijd voor hen op de laatste speelronde. C2 verloor met 11-4 van Fiducia. De D1 verloor met 5-9 van TZ. De D2 verloor nipt van Luno D2: 4-5. De E1 speelde in Huizen en werd er kampioen, gefeliciteerd, goed gedaan! De E2 won met 9-13. De F1 verloor met 4-6. SDO, we kunnen terugkijken op weer een geweldig seizoen!

SDO/BlijWerkt 2 had al vijf wedstrijden op rij gewonnen en was nog ongeslagen na het verlaten van de zaal. De dames en heren waren dan ook vastberaden om ook tegen de kampioen, Fiks 2, de punten te pakken. In een spannende wedstrijd, waar beide teams aan elkaar gewaagd waren, werd er uiteindelijk gewonnen met 18-17. Een geweldig resultaat, waarbij er ook afscheid genomen kon worden van Ivan Roozenbeek, de hoofdcoach van SDO 2, die na twee goede jaren stopt. We dachten ook even dat Bouke en Nienke vastgeroest waren in de selectie, maar zij hebben ook afgezwaaid na ongeveer 1,5 decennium selectie. Bouke en Nienke zijn vanaf volgend jaar nog te bewonderen in een lager team. Spelen in een lager team, dat heeft Bas ook geïnspireerd om de knoop door te hakken om te stoppen met het selectie korfbal. Bas, Bouke, Nienke, Ivan, bedankt!

SDO/BlijWerkt 1 heeft een seizoen lang op de tenen gelopen. Binnen werd er enkel gewonnen van Avanti, thuis, wat resulteerde in een terugkeer naar de overgangsklasse. Op het veld werd er in het najaar al gelijkgespeeld tegen Roda, in Kamerik. Met dit ene puntje kon er toch positief naar de zaal worden gegaan in oktober. In april werd de buitencompetitie weer hervat, met helaas weer een aantal verliespartijen. 25 mei pakte SDO 1 dan toch weer een punt, ditmaal tegen TZ.

Met deze 2 punten in de zak werd er afgelopen zaterdag weer ingefloten door scheidsrechter E.M.F. Opering en assistent J. van Putten. Net als bij SDO/BlijWerkt 2 waren Fiks en SDO de hele wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. Op het moment van een 19-18 voorsprong werden er een minuut voor tijd een aantal publiekswissels doorgevoerd door hoofdcoach Jesper Oele. Kim mocht naar de kant, na 7 jaar gespeeld te hebben in het vlaggenschip, kreeg ze nu een luid applaus én vuurwerk van Fort Oranje. Vivian mocht als tweede naar de kant, ook al jaren een vaste waarde, door vanaf de A3 doorgedrongen te zijn naar de A1, SDO 3, SDO 2 en uiteindelijk hoofdklasse korfbalster is geworden. Vandaag ook haar laatste wedstrijd. Vervolgens was het tijd voor Robin. Robin speelde 3 jaar voor SDO, nadat ze overkwam van KZ. Robin was direct na haar komst een vaste waarde in SDO 1. Na haar heftige knieblessure vorig seizoen in de zaal is ze vastberaden geweest om weer in SDO 1 te komen. Na een paar maanden in SDO 2 te spelen, kwam ze dit veldseizoen weer in 1, om zo ook weer goed af te zwaaien. Robin gaat volgend jaar de uitdaging aan bij Tempo, in de korfbal league. We wensen haar veel succes.

Toen was het tijd voor Dico. Dico… Helaas moest hij door een blessure al stoppen. Een groot gemis dit seizoen wasdat Dico weinig minuten kon maken en uiteindelijk ook door de voetblessure moest stoppen. Dico mocht één minuut in het veld staan, om vervolgens weer onder luid applaus en gezang van het veld af te lopen. De selectie zal hem missen met zijn energie, inzet en korfbalvisie. Ook Bouke mocht nog een tweede keer afzwaaien. Het werd al genoemd, maar Bouke heeft dus al 1,5 decennium in de selectie gespeeld.

Vijf spelers werden dus nog bedankt, maar toen werd de wedstrijd hervat. Direct scoorde Fiks de 19-19, waardoor de vakken weer wisselden. Met nog een minuutje op de klok wist Jakko de Wit, het 17-jarige talent te scoren. 20-19!!! Even daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af, waardoor Jakko matchwinner werd. Een winst dus, waardoor SDO met opgeheven hoofd de hoofdklasse kon verlaten. Geweldig, met name voor Jesper Oele. Ook Jesper stopt na drie jaar als hoofdcoach en mag terugkijken op 3 goede seizoenen en 2 jaren hoofdklasse.

Na SDO 1 werden alle spelers en trainers nog één keer in het zonnetje gezet. De barbecue (barbecuërs en Slagerij Tuithof bedankt) ging aan en alles werd in gereedheid gebracht om het toernooi te starten. Vlak voor aanvang van het reünie toernooi werd nog kort gesproken met mevrouw Van Dijk en mevrouw Kastelein. Beide dames hebben een lange historie met SDO. Mevrouw Van Dijk heeft 60 jaar geleden de clubnaam bedacht tijdens de oprichtingsvergadering. Een aantal voorstellen voor een verenigingsnaam werd op briefjes geschreven, één briefje werd getrokken: ‘Samenwerking Doet Overwinnen’. Dit briefje en idee was ingebracht door mevrouw Van Dijk, zij kreeg hier destijds een chocoladereep voor.

Mevrouw Nel Kastelein, oma van Nelleke, heeft ooit ons clublied geschreven en kon dit nog uit volle borst meezingen en zo geschiedde dan ook. Een mooi moment om zo met deze dames even kort te kunnen terugblikken op de historie van onze vereniging! Beide dames werden symbolisch bedankt, met een reep chocolade, net als 60 jaar geleden.

Vervolgens dus door naar het reünietoernooi. Korfballers en niet-korfballers in één team. Het leverde naast het mooie spel ook hele grappige momenten op. De gezelligheid op de velden werd afgesloten met een finale tussen familie Hoogeveeen en de familie Gouderjaan. Na 2 x 10 minuten spelen wist uiteindelijk familie Gouderjaan het SDO 60 jaar reünie toernooi te winnen. Van harte!

Een vol programma op zaterdag 15 juni. Want dit was ook de dag van de trekking van de grote loterij, waarbij de opbrengst allemaal naar de verbouwing van de kantine gaat. Er waren veel grote prijzen zoals een was-droog combinatie en een 55 inch televisie van Expert, een rode Ferrari scooter van Gert Altena Motoren, een tweedaagse weekendtrip van Veviviacc, een playstation van de Osim, een kinderfiets van John Okkerman en nog vele andere prijzen! Sponsoren bedankt!

Wij willen alle winnaars ook van harte feliciteren met hun prijs, veel plezier ermee!

Toen, rond de klok van 21:00, konden The Outlines eindelijk beginnen. Met een zomers zonnetje in het gezicht konden zij hun heerlijke zang en muziek kunsten aan ons laten horen. Laura, Lambert, Ris, Arjo, Bart en Marleen, bedankt!

Dit was ook het moment dat de bar op volle toeren moest draaien, het was in geen jaren zo druk geweest bij SDO als nu. Bedankt, voor jullie harde werk, vrijwilligers van de bar!

Uiteindelijk heeft Stef Hoogendoorn ons nog twee uur lang laten dansen, binnen in de kantine. Stef, bedankt voor je draaikunsten!

Er zijn al veel mensen bedankt in dit lange verhaal. Namens het bestuur willen we alle vrijwilligers van SDO nog één keer van harte bedanken. Hoe BELANGRIJK zijn jullie dit jaar weer geweest!

Trainers, coaches, scheidsrechters, commissieleden, barmannen/vrouwen. Het was een topjaar!

Nu mag de selectie dan wel wat minder gepresteerd hebben. Maar aan vrijwilligers, daar heeft het niet aan gelegen!

We hebben het seizoen zo goed geëindigd, bedankt voor de gezelligheid alle aanwezigen!

Namens het bestuur,

Bas Eberwijn