Valse start voor SDO/BlijWerkt

SDO/BlijWerkt is tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een verlies aangelopen. Waar het in de eerste helft gelijk opging en er in de tweede helft nog een voorsprong was, werd er na een mindere fase toch verloren met 18-15 van het Leidse Pernix.

Het was tijd voor de eerste competitieronde na een welverdiende vakantieperiode en een enerverende selectieperiode. Een selectieperiode die beschreven kan worden met woorden als: ‘uitdagend, plezierig, leerzaam en internationaal.’ Er werd geoefend tegen DOS Westbroek en het Belgische Kwik. Dan was het nu toch echt tijd voor de eerste officiële wedstrijd. Er waren een aantal nieuwe gezichten bij het vlaggenschip van SDO/BlijWerkt. Allereerst staat er een nieuwe coach langs de lijn. Edwin Visser, voorheen Nieuwerkerk, Avanti en IJsselvogels, is de uitdaging aangegaan als hoofdtrainer/coach van het eerste team. Samen met Marjan Teeuwen die de verantwoordelijkheid heeft over het tweede team. Op het veld hebben ook een aantal veranderingen plaatsgevonden. Verscheidene spelers en speelsters hebben afscheid genomen en ook is er een uitstekende aanvulling genaamd Rosanne Lansbergen. Zij komt over van Nieuwerkerk.
Met deze aanvulling in de gelederen ging het gelijk op in de beginfase. Pernix beschikt over een gedisciplineerde ploeg met diversiteit binnen het team. Ze konden lange aanvallen spelen en wisten goed druk te geven. Toch wist SDO hier goed mee om te gaan door het eigen spel te blijven spelen. Vanaf een 4-4 gelijke stand wist Pernix twee doelpunten uit lopen. Vervolgens ging het gelijk op tot een 12-10 ruststand.

In de rust werd geconstateerd dat SDO/BlijWerkt genoeg kansen had en dus vol moest blijven houden. Dit bleek waar te zijn. De achterstand werd na de theepauze omgedraaid in een voorsprong. Helaas wist SDO/BlijWerkt dit niet vol te houden en bleef het bij deze voorsprong. Een doelpuntloze periode werd afgestraft door Pernix: van een 13-14 voorsprong naar een 18-14 achterstand. SDO/BlijWerkt wist nog één maal te scoren wat resulteerde in een 18-15 eindstand.
SDO/BlijWerkt wist de terugkeer in de overgangsklasse niet winnend af te sluiten. Volgende week vindt de eerste thuiswedstrijd op de vernieuwde accommodatie plaats. Er wordt om 15:30 gestart tegen Valto 1. Het tweede team speelt daarvoor om 14:00 tegen Valto 2. Hier zal gestreden moeten worden voor de eerste punten van het seizoen.