SDO/Blijwerkt wint thuis van Valto

Nadat vorige week verloren werd tegen Pernix mocht SDO/Blijwerkt deze wedstrijd thuis aantreden tegen Valto. Valto had de eerste wedstrijd gewonnen en reisde met zelfvertrouwen af naar Kamerik. De Kamerikse ploeg wilde thuis op het nieuwe veld graag laten zien waar ze toe in staat zijn en schoot uit te startblokken. Na een fase waar het gelijk op ging pakte SDO/Blijwerkt de voorsprong en leek steeds verder uit te lopen. Helaas was er even een mindere fase en na een time-out op het juiste moment pakte de Kamerikers de draad weer op en liet met goed korfbal Valto achter zich. SDO/Blijwerkt won de wedstrijd met 25-21.

Zoals gezegd, de Kamerikse ploeg had de vorige wedstrijd verloren en wilde deze wedstrijd alles op alles zetten om hem winnend af te sluiten. Er werd aangetreden tegen Valto, een ploeg die hard werkt, maar vooral ook zuiver schiet. Dat was ook deze wedstrijd te zien, wanneer Valto even wat ruimte kreeg werd er meteen gescoord. In de beginfase was het voor SDO/Blijwerkt, de eerste twee aanvallen werden allebei omgezet in doelpunten en zo pakte SDO/Blijwerkt meteen de leiding in de wedstrijd. Valto pareerde en het werd 2-2. SDO/Blijwerkt had in de beginfase moeite om de druk in de verdediging hoog te houden en het eerste kwartier ging het gelijk op. Na ongeveer een kwartier spelen pakte de ploeg weer de leiding in de wedstrijd en maakte vier doelpunten op rij. 8-4. Valto leek even af te haken, maar kwam ook na deze tik weer wat terug. SDO/Blijwerkt bleef mee scoren en er werd gerust met een 11-8 tussenstand. Een redelijk goede eerste helft van de Kamerikers, maar de punten moesten nog op de spreekwoordelijke i gezet worden.

Waar SDO/Blijwerkt de eerste helft sterk startte deed Valto dit de tweede helft. SDO/Blijwerkt gaf iets minder druk dan de eerst helft en Valto wist hier wel mee raad mee. Binnen vijf minuten stond SDO/Blijwerkt ineens 13-14 achter. SDO/Blijwerkt nam een time-out en moest orde op zaken stellen. Na de time-out werd de draad weer opgepakt en werd er erg goed gekorfbald. SDO/Blijwerkt pakte weer de leiding en liep al snel uit naar vier doelpunten voorsprong. Valto was niet bij machte om bij te blijven in deze fase. Omdat er aanvallend erg goed werd gekorfbald leek het verdedigend af en toe wat minder scherp bij SDO/Blijwerkt. Hierdoor werd de voorsprong niet groter dan vier doelpunten en kreeg de Valto kansen om mee te blijven scoren. Dit deden ze ook, de voorsprong van vier doelpunten bleef staan en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 25-21 voorsprong voor SDO/Blijwerkt.

De eerste punten zijn binnen. Een goede wedstrijd waarin goed gekorfbald met veel beweging in het veld. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen KVA uit Amstelveen, dat net als SDO/Blijwerkt twee punten heeft verzameld.