SDO/BlijWerkt verlies onnodig van KVA

In een wedstrijd waar SDO/BlijWerkt snel naar 3-7 tussenstand uitliep, werd een time-out genomen door KVA. De time-out pakte goed uit en de Amstelveners konden meteen terugkomen naar een 6-7 stand. Ze ging de het de hele wedstrijd door, SDO/BlijWerkt stond vaak aan de goede kant van de score, maar kon nooit ver uitlopen. KVA bleef steeds aanhaken en dat werd ook beloond en de voorsprong werd niet meer weggegeven. Eindstand: 23-20

De wedstrijd werd zeer scherp gestart door beide ploegen, bijna elke aanval was een doelpunt. Met name Hilbert van Koerten begon erg goed aan de wedstrijd, want zijn eerste drie schoten werden een goal. Doordat SDO/BlijWerkt de scherpte wel kon doorzetten, kon met uitlopen naar een verschil van vier goals 3-7. KVA pakte dit moment aan om meteen een time-out te nemen. Dit wierp zijn vruchten af, binnen no-time stond er weer een verschil van 1 goal op het scorebord 6-7. In de eerste helft was SDO/BlijWerkt niet bij machte om het gat weer te vergroten en KVA kon hierdoor aan blijven haken. Verdedigend werden er ook teveel persoonlijke fouten gemaakt. SDO/BlijWerkt ging nog wel met een 10-12 voorsprong rusten.

Meteen in het begin van de tweede helft bleef SDO/BlijWerkt in eerste instantie nog steeds de bovenliggende partij, maar doordat de persoonlijke fouten werden doorgezet in de tweede helft kon er nooit een groot verschil gemaakt worden. De kamerikse ploeg kon nog één keer op een verschil van drie doelpunten komen: 13-16. Daarna was KVA aan zet, van een 13-16 achterstand ging het naar een 17-16 voorsprong voor de thuisploeg. De Kamerikers waren niet bij machte om de rollen zo snel mogelijk weer om te draaien, want de ploeg nam de verdedigende fouten teveel mee naar de aanval in en werd er niet gezocht naar de juiste kansen. KVA kon nog uitlopen naar 3 verschil en hield dat vast en won de wedstrijd met 23-20.

Aanstaande zaterdag speelt SDO/Blijwerkt thuis ONDO uit Middelburg, die ook twee punten hebben zoals SDO/BlijWerkt. Er moet dan echt uit een ander vaatje getapt worden om aanspraak te kunnen maken op winst.