SDO/Blijwerkt wint ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen

Nadat SDO/Blijwerkt vorige week nog de punten liet schieten in Amstelveen, lukte het in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen wel weer de volle buit te halen. Ondo uit het prachtige Middelburg was het tweede slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van Onderlinge Verzekeringen. Op de eerste echte herfstdag van het jaar werd het 16-14 voor de thuisploeg.

De Kamerikers begonnen vooral verdedigend fel aan de wedstrijd. Het lukte Ondo niet goed om daar onderuit te spelen. Hetgeen erin resulteerde dat de uitploeg pas na ruim een kwartier de eerste score liet aantekenen. SDO/Blijwerkt had er zelf intussen pas vier gemaakt, te weinig om de werkelijke krachtsverhoudingen in cijfers uit te drukken. Onder andere een aantal hele fraaie doorloopballen werden slordig afgerond. Ondo kon zo in het laatste kwartier van de eerste helft blijven aanklampen. Met een stand van 8 tegen 4 gingen de ploegen aan de thee.

De tweede helft werd geopend met een score van de Zeeuwen, waarmee zij het gaatje verkleinden naar drie. Een snelle reactie van Jelmer Beijeman verhinderde dat Ondo gelijk op twee verschil kon komen. Toch was het begin van de tweede helft voor de gasten, het werd 9-7. Tijdens een time-out zette coach Edwin Vissers de boel weer op scherp. Met twee afstandsschoten kort na elkaar werd de voorsprong weer vergroot naar vier verschil. Daarna lukte het de thuisploeg niet om door te drukken. Ondo naderde met nog zeven minuten op de klok weer tot twee punten, 14-12. Het zorgde voor een spannende slotfase, maar de spelers van SDO/Blijwerkt hielden het hoofd koel. De meest koele kikker bleek Gerhard Goudriaan, hij schoot de beslissende 16-13 binnen uit een korte kans zonder rebound.

SDO/Blijwerkt is nog ongeslagen op het nieuwe verkleinde veld. Misschien wel omdat het thuispubliek er dichter bovenop zit en de ploeg door de moeilijke fases heen kan schreeuwen. De ploeg uit Kamerik blijft door deze overwinning bovenin meedoen in de poule en bezet een gedeelde derde plaats. Volgende week is de kans om een directe concurrent, Excelsior, te verschalken en op achterstand te zetten. Het is tijd voor de eerste uitoverwinning!