Eerste uitoverwinning is een feit voor SDO/BlijWerkt

Na de goede overwinning vorige week tegen Ondo, is het gelukt om de eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen. Tegen Excelsior uit Delft was de Kamerikse ploeg nagenoeg de gehele wedstrijd een klasse beter dan de tegenstander. De wedstrijd werd afgefloten bij een 13-18 eindstand.

Ditmaal vertrokken de Kamerikers niet naar Delft voor het jaarlijkse korfbaltoernooi bij Des maar voor een competitiewedstrijd tegen de buren van Excelsior. Op het complex waar drie korfbalverenigingen gevestigd zijn begon de wedstrijd niet scherp aan de kant van de oranjehemden. Na 7 minuten spelen was de stand 3-1, mede door té enthousiast of té laks verdedigen. Het team werd hierdoor wakker geschud wat zorgde voor een reeks aan doelpunten. In 7 minuten tijd werd er 5 keer gescoord. Na deze rush werd de eerste helft goed uitgespeeld. De twee ploegen gingen met een stand 6-11 de rust in.

Een herhaaldelijke kwaal werd weer werkelijkheid aangezien Excelsior de eerste goal na rust maakte. Excelsior had de verdedigende tactiek veranderd. Hier moest SDO/BlijWerkt even aan wennen. De aanvallen moesten degelijk en met geduld gespeeld worden. Dit maakte het voor het publiek niet aantrekkelijker. Desondanks was de strijd ten zeerste aanwezig. Duels onder de korf werden hard uitgevochten. Ondertussen was de tussenstand 8-15 met nog 17 minuten spelen. Het gevoel was er dat het niet meer mis kon gaan. Toch zette de Delftenaren nog één keer aan, ze wisten 4 keer oprij te scoren wat de spanning enigszins terugbracht. Met nog 9 minuten te spelen was de stand 12-15. Mede door goals van Demi Hoogeveen en Sander Harinck werd de wedstrijd in het slot gegooid met een 13-18 eindstand.
Een leuke afsluiter is het feit dat wederom alle 8 de spelers gescoord hebben. Nu op naar volgende week waar de selectie van SDO/BlijWerkt, mede gesponsord door Onderlinge Verzekeringen, op het eigen terrein op mag treden tegen Oranje-Wit uit Dordrecht. Het tweede start om 14:00, waarna het eerste team start om 15:30. De ultieme kans om de winning streak voort te zetten.

Let op:

Tot slot, willen we iedereen nog één keer om hulp vragen voor de kantine. Via de Rabobank ClubSupport actie willen wij geld inzamelen voor het nieuwe kantine meubilair. Rabobank stelt 80.000 euro beschikbaar voor verenigingen/ stichtingen, etc. voor het gebied Rijn & Veenstromen. Door te stemmen op SDO via bijgevoegd link, kunnen wij aanspraak maken op een gedeelte van dit geld.

STEM OP SDO HIER:
https://www.rabo-clubsupport.nl/rijn-en-veenstromen/stemmen?zoekterm=Sdo+Kamerik#filters
Wel moet je lid zijn van de Rabobank, lid worden doe je hier:
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/

Mocht je als lid van de Rabobank geen stemcode hebben ontvangen dan kun je die (tot uiterlijk 11 oktober aanvragen en stemmen) als volgt:

Stuur dan een mailtje naar communicatie.rv@rabobank.nl met als onderwerp ‘stemcode aanvragen’ en in de mail vermelden dat je de code niet hebt ontvangen, ook niet als spam en dat het emailadres hetzelfde is als waar je de mail van verstuurt.