SDO/Blijwerkt wint thuis van Oranje Wit

Nadat vorige week de eerste uitoverwinning werd geboekt, stond er deze keer weer een thuiswedstrijd op het programma voor het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Blijwerkt. Thuis is de ploeg nog ongeslagen en ook dit keer zou er niet verloren worden. Om mee te doen bovenin de poule moest SDO/Blijwerkt van deze tegenstander winnen. Dit gebeurde ook. Na een sterke start van de thuisploeg kwam Oranje Wit beter in de wedstrijd en verweerde zich kranig. Uiteindelijk kwam Oranje Wit op gelijke hoogte en moest SDO/Blijwerkt een tandje bijzetten om de wedstrijd te winnen. Dit gebeurde en er werd afgefloten bij 18-15.
SDO/Blijwerkt begon zoals gezegd goed aan de wedstrijd. Er werden veel aanvallen tot doelpunten gepromoveerd. Vooral de Kamerikse vrouwen scoorden veel doelpunten in deze fase. Zo scoorden Rosanne Lansbergen en Aimee Hoogeveen beiden twee keer. SDO/Blijwerkt liep hierdoor snel uit naar een 8-3 voorsprong. In deze fase van de wedstrijd speelde de Kamerikse ploeg erg sterk en wist Oranje Wit niet wat het moest doen. Na een time-out van Oranje Wit veranderde het een en ander in het spelbeeld. SDO/Blijwerkt creëerde nog steeds erg veel kansen, maar wist deze nu niet meer te benutten. Oranje Wit daarentegen kwam beter in de wedstrijd en ging haar kansen wel benutten. Hierdoor verdween als sneeuw voor de zon langzaamaan de voorsprong van SDO/Blijwerkt. Oranje Wit kwam steeds dichterbij en kwam uiteindelijk op maar één doelpunt achterstand. 9-8. Het fluitsignaal klonk en er kon even bijgekomen worden tijdens de rust.

SDO/Blijwerkt kwam gefocust en scherp de kleedkamer uit. Nieuwe afspraken werden gemaakt en deze werden goed uitgevoerd. SDO/Blijwerkt scoorde snel na rust en pakte weer een voorsprong van twee doelpunten. Dit keer liet Oranje Wit het niet verder komen en scoorde mee. Zo werd er om en om gescoord en kwam SDO/Blijwerkt dit keer niet los bij Oranje Wit. Van 11-9 ging het naar 12-12 en na tien minuten gespeeld te hebben na rust pakten de Kamerikers toch weer een gaatje van twee doelpunten, 14-12. De belangrijkste fase van de wedstrijd brak aan en SDO/Blijwerkt ging daar met een goede uitgangspositie aan beginnen. Het was zaak om het verdedigend dicht te houden en te proberen de voorsprong uit te bouwen. Het eerste lukte, het tweede ging minder. SDO/Blijwerkt hield Oranje Wit vijf minuten van het scoren af maar wist zelf ook niet te scoren. Oranje Wit maakte de aansluitingstreffer en SDO/Blijwerkt moest reageren door mee te scoren. Dit had Luka van der Vliet goed begrepen en zij scoorde meteen daarop een afstandsschot: 15-13. Ook de daarop volgende aanval werd gepromoveerd tot doelpunt en er ontstond een iets groter gaatje van drie doelpunten. SDO/Blijwerkt wist dit ook daarna uit te breiden naar vier verschil door een schot van Demi Hoogeveen. Op dat moment waren er nog vijf minuten te spelen. Wedstrijd binnen zou je zeggen. Oranje Wit dacht hier alleen anders over. Oranje Wit zette nog eenmaal aan en wist drie minuten voor tijd tot twee doelpunten verschil te komen. De Kamerikers zetten nogmaals een lange aanval op en dit resulteerde in een vrijebal en uiteindelijk in een doelpunt. Nog een minuut te spelen en het verschil is weer drie doelpunten, 18-15. SDO/Blijwerkt wint daarmee de wedstrijd en mag weer twee punten bijschrijven.

De spelers en speelsters van SDO/Blijwerkt speelden een redelijk goede wedstrijd waarin ze uiteindelijk ‘gewoon’ deden wat van hen verwacht werd. Er moest hard voor worden gewerkt, maar ook dit soort wedstrijden moet je dan over de streep zien te trekken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VEO. Een lastige tegenstander met veel lengte in de ploeg. Aan SDO/Blijwerkt de taak om te laten zien dat de ploeg ook hier tegen opgewassen is.