Valse start van het zaalseizoen voor SDO/Blijwerkt

Zaterdag 23 november stond in het teken van de start van het zaalseizoen voor SDO/Blijwerkt. Het bleek een valse start, want de uitspelende ploeg uit Ridderkerk ging er met de winst vandoor. KCR pakte de volle buit door met 25-26 te winnen in Kamerik.

Het vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerde SDO/Blijwerkt komt dit zaalseizoen weer uit in de overgangsklasse. Voorheen was dat bijna een garantie op promotie, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie op de toekomst. Het belooft een pittig seizoen te worden in de ‘poule des doods’ met daarin sterkhouders als Pernix, Sporting Delta, Meervogels en TZ. De equipe van Onderlinge Verzekeringen uit Kamerik wil zich graag meten met deze ploegen, maar gaf daar tegen KCR weinig blijk van.
Aanvallend was het spel de ene keer te onrustig, de andere keer te traag. Toch mag de ploeg uit Kamerik hoop putten dat het desondanks tot 25 scores wist te komen. De sleutel tot het verlies zat hem in de verdediging, de spelers van SDO/Blijwerkt konden niet voldoende druk op het schot geven en vooral bij de actie naar binnen was men kwetsbaar.
Ondanks alles leek het er lange tijd op alsof het allemaal goed zou komen gezien het verloop van de wedstrijd. SDO/Blijwerkt kwam 1-0 voor en bij rust stond er 12-11 op het scorebord.

In de tweede helft werd zelfs een gaatje van vier punten geslagen bij een stand van 17-13. De ploeg had toen de kans op door te drukken, maar dat mislukte. KCR bleef gas geven en geloven in een stunt. Na de gelijkmaker op 19-19 kreeg hun vertrouwen een nieuwe ‘boost’. SDO/Blijwerkt ging in die fase goed met de kansen om en na een fraai afstandsschot van Gerhard Gouderjaan was het verschil weer drie bij een stand van 23-20. Maar KCR gaf een visitekaartje af in de deze poule door ook die achterstand binnen ‘no-time’ weer recht te trekken zelfs door te stoten naar de eerste voorsprong van de wedstrijd.
Deze tegenslag kwamen de Kamerikers niet meer te boven. De wedstrijd werd uit handen gegeven en op basis van strijdlust gingen de Ridderkerkenaren er terecht met de winst vandoor.

Voor SDO/Blijwerkt rest deze week niets anders dan de wonden te likken en de ruggen te rechten om volgende week in de eerste uitwedstrijd tegen Oranje-Wit de volle winst te pakken. Dat is de enige juiste manier om deze nederlaag te verwerken.