SDO/BlijWerkt lijdt na spannende slotfase een nederlaag

Afgelopen zaterdag verloor het eerste team van SDO/BlijWerkt wederom met één punt verschil. In Zoetermeer lukte het na een matige start en een spannende slotfase niet om minstens een punt mee te nemen terug naar Kamerik. Na vijftig minuten korfbal stond de stand van 25-24 op het scorebord.

In sporthal de Veur floot de scheidsrechter om 20:30 voor de start, met een volle bank gevuld met het tweede team wat jammerlijk eerder op de dag van OVVO verloor. Waar SDO/BlijWerkt het eerste doelpunt maakte was het toch de Meervogels dat de beginfase sterker begon. Beide ploegen scoorden veel in de eerste helft. Bijna elke minuut van de eerste helft werd het publiek beloond met een doelpunt. Na 10 minuten spelen stond er een 7-5 tussenstand op het scorebord. Vervolgens was het stuivertje wisselen voor beide ploegen tot 13-11. De Zoetermeerders wisten in de laatste minuten voor rust vier keer op rij te scoren. Met nog een goede goal van Jelmer Beijeman gingen de ploegen met 17-12 de kleedkamer in.

De oranjehemden kwamen anders het veld in dan in de eerste helft. Met geconcentreerde gezichten kwam de ploeg nog even bij elkaar om de tweede helft vol aan de bak te gaan. Twee scores op een rij zorgden voor veel energie bij de Kamerikers. Puntje voor puntje werd er keihard terug geknokt om terug te komen in de wedstrijd . Bij 19-18 werd het verschil één goal. De Meervogels raakte niet in paniek en bouwde de voorsprong weer uit. Met nog drie minuten spelen maakten een tegenstander de 24-21 ondanks de extreme druk die Hilbert van Koerten wist te geven. Toch lukte het SDO/BlijWerkt om alle zeilen bij te zetten en met nog 30 seconden te spelen op 25-24 te komen. De Meervogels kon de druk niet aan en verspilde de daaropvolgende aanval de bal. Met nog zeven seconden te gaan kreeg SDO/BlijWerkt de bal voor nog één aanval. Als een echte buzzerbeater wist SDO/BlijWerkt nog te scoren. Deze bal werd jammerlijk afgekeurd omdat er net iets eerder voor een overtreding werd gefloten. Hierop volgde met nul seconden op de klok een vrije bal die nog genomen mocht worden. Deze werd niet afgerond dus eindigde de wedstrijd in een verlies.
Er is hard gestreden voor een overwinning en misschien was een punt wel verdiend geweest. Het blijkt maar weer dat in deze poule de punten niet gratis zijn op te halen.

Nu breekt er een korte korfbalvrije periode aan met kerst en nieuwjaar in het vooruitzicht. Voordat de competitie op zaterdag 11 januari om 20:00 uur tegen Sporting Delta vervolgd wordt, oefent de selectie op 4 januari tegen SKF uit Veenendaal. De selectie van SDO/BlijWerkt wenst iedereen prettige feestdagen toe.