SDO/BlijWerkt begint het nieuwe jaar niet goed tegen Sporting Delta

Zaterdag 11 januari speelde SDO/BlijWerkt tegen Sporting Delta. De ploeg uit Dordrecht schoot uit de startblokken en al snel werd er tegen een ruime achterstand aangekeken. Het lukte in het verdere vervolg van de wedstrijd niet om deze achterstand weg te werken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 21-28 afgefloten.

De oliebollen en appelflappen waren er al weer afgetraind en er was ondertussen al een oefenwedstrijd gespeeld die werd gewonnen van SKF. De vakantieperiode was prettig maar er moest hard getraind worden om de eerste punten te gaan pakken. De eerste wedstrijd van het jaar stond zoals altijd in het teken van een goed doel. Het goede doel was dit keer CD Hope. Er kon gesponsord worden per gescoorde doelpunt dus moest er veel gescoord worden. De scherpte die gewenst was leek in het begin goed aanwezig te zijn. Hilbert van Koerten scoorde zijn direct zijn eerste kans en het beloofde een mooie avond te worden. Maar niets was minder waar. Van 1-0 voor ging het al snel naar 1-4. Wanneer SDO één goal maakte, zette Sporting Delta er vier tegenover. Zo ging het van 3-9 naar 4-12. De oranjehemden werden aan alle kanten overklast. Er werd had gestreden voor een ommekeer in de wedstrijd maar dit had niet het gewenste resultaat. Met een ruststand van 10-16 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust leek het wederom alsof de Kamerikers scherp de kleedkamers uit kwamen. De eerste aanval werd beloond met een doelpunt. Maar net als in de eerste helft gebeurde, lukte het Sporting Delta om vier keer op een rij te scoren. Het geloof en de strijd verdween langzaamaan en er werd om en om gescoord. Toch was het voortdurend Sporting Delta die de bovenliggende partij was. Bij 16-26 was het verschil tien doelpunten. Jesper van der Vliet en Anne van Meurs werden ingebracht om de stand enigszins draaglijker te maken. Deze nieuwe energie hielp, in de laatste minuten wist SDO/Blijwerkt vier keer op rij te scoren om de eindstand op 21-28 te brengen.
Hoe hard er ook voor gewerkt wordt, de realiteit is dat er wederom niet gewonnen is.

Komende zaterdag is er de uitgelezen kans om daar verandering in te brengen. Om 20:00 wordt de thuiswedstrijd tegen Pernix gespeeld. De Kamerikse ploeg kent Pernix van het veld dus belooft dat een interessante wedstrijd te worden. De steun van het publiek die er tegen Sporting Delta ook weer zoveel was, wordt dan weer enorm verlangd. Tot zaterdag!