SDO/Blijwerkt komt net tekort tegen Pernix

Waar vorige week een flinke nederlaag werd geleden stond deze keer de wedstrijd tegen Pernix op het programma. Pernix is een oude bekende van SDO/Blijwerkt, want op het veld hebben de ploegen al twee keer tegen elkaar gespeeld. Beide ploegen wonnen een keer. Voor SDO/Blijwerkt een nieuwe kans om de eerste punten te pakken van deze competitie.

SDO/Blijwerkt begon goed aan de wedstrijd en scoorde snel. Pernix pareerde en SDO/Blijwerkt kwam daarna weer op voorsprong. Er werd flink gescoord in de openingsfase van de eerste helft. Uiteindelijk pakte Pernix opnieuw de voorsprong en probeerde het gat steeds meer te vergroten. SDO/Blijwerkt toonde vechtlust en bleef mee scoren. Het gat werd niet groter dan vier punten: 7-11. SDO/Blijwerkt zat goed in de wedstrijd en zette aan. Het gat werd kleiner en vlak voor de rust werd het gelijk. 14-14. Een spannende en leuke eerste helft om naar te kijken waarin veel werd gescoord.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Pernix pakte weer de leiding, maar van echt loskomen was geen sprake. SDO/Blijwerkt bleef mee scoren en hierdoor werd er vaak om en om gescoord. Tot het ineens 16-20 stond. Pernix wist daarmee dus weer een gaatje te slaan. Weer volgde een periode waarin om en om gescoord werd. SDO/Blijwerkt wist geen grip te krijgen op bepaalde mensen bij Pernix, maar bleef wel doorgaan. Het gat werd langzaamaan kleiner en het werd weer spannender tot 27-28. Er was niet zo veel tijd meer om te spelen. Zou het SDO/Blijwerkt dan toch lukken om de eerste punten te gaan pakken? Zo ver kwam het helaas niet want Pernix vergrootte de voorsprong weer en zodoende werd er uiteindelijk toch verloren en wel met 27-30.

SDO/Blijwerkt was er dichtbij. Er werd goed gespeeld. Helaas was SDO/Blijwerkt niet bij machte om het verdedigend echt dicht te houden. Oranje Wit won van OVVO, hierdoor is de achterstand op de veilige plaats opgelopen naar vier punten. SDO/Blijwerkt moet aan de bak om degradatie te voorkomen, maar als ze het niveau van deze wedstrijd elke week op de mat kunnen leggen is daar zeker nog kans voor.