Welverdiende eerste winst voor SDO/BlijWerkt

Zaterdag 25 januari, de zevende speelronde tegen OVVO-uit: de prooi voor SDO/BlijWerkt. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat SDO/BlijWerkt de punten mee naar huis wilde nemen. De ploeg werd enorm gesteund door Fort Oranje, in grote getalen aanwezig. Waar het de afgelopen wedstrijden te vaak slecht afliep, werd er in Maarssen overduidelijk gewonnen met 20-30.

OVVO is een bekende tegenstander uit de buurt. Afgelopen jaren werd er vaak gespeeld tegen OVVO. Over en weer werd er van elkaar gewonnen. De verwachting vooraf was dat beide ploegen er met volle overtuiging in zouden gaan, er stond namelijk veel op het spel voor beide teams. SDO/BlijWerkt stond laatste met nul punten en OVVO een plaats hoger met vier punten. Het betekende voor de Kamerikse ploeg alles of niets. Wanneer er verloren werd dan zou degradatie dichtbij komen. Winst zou hoop betekenen voor de Kamerikers en dan zou OVVO verder moeten vechten om uit de degradatiezone te komen. Maar vanaf de eerste minuten was duidelijk dat er maar één overwinnaar uit de strijd zou komen, en wel SDO/BlijWerkt. De strijdlust, passie en wil om te winnen straalde van de spelers af. Een vorm van agressie en strijd die de eerste weken nog enigszins ontbrak. Binnen vier minuten stond er 1-4 op het scorebord. Deze scherpte moest volgehouden worden om de voorsprong uit te kunnen breiden. Bij een tussenstand van 4-7 werd er weer gas gegeven door de oranjehemden en liep SDO/Blijwerkt uit van 4-11 naar 5-15. Een verschil van 10 doelpunten dat gecreëerd was binnen twintig minuten spelen. Het was de wil om te winnen uitgedrukt in score. Uiteindelijk werd er gerust met een 7-17 tussenstand.

Na zo’n goede eerste helft is het zaak om niet te verslappen en vooral de energie te leveren die er in de eerste helft ook was. Toch kwam OVVO beter uit de kleedkamer. Nadat OVVO de stand terugbracht naar 7 verschil door de 10-17 te scoren, nam coach Edwin Vissers een goede time-out. In deze time-out werd benoemd dat er niet al gewonnen was en dat de energie van de eerste helft hervonden moest worden. Er volgden direct daarna twee goals van Demi Hoogeveen en Jelmer Beijeman. Vervolgens werd het verschil van acht of negen doelpunten gedurende de tweede helft volgehouden. Het leek dan ook niet alsof OVVO nog voor de winst wilde gaan. Via een 15-25 tussenstand werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Met nog tien seconden te spelen en een 20-29 stand, kon Jelmer Beijeman aanleggen voor nummer dertig. Vanuit zijn heup met twee handen vanaf de middellijn scoorde hij de 20-30. De kers op de toch al zo heerlijke taart.

Een welverdiende overwinning waar vanaf het begin hard voor gestreden is. Het biedt hoop voor de toekomst. Volgende week is opnieuw de kans om punten te pakken. In Ridderkerk wordt er gespeeld tegen KCR om 20:00. In Kamerik werd het 25-26. Alle steun van Fort Oranje is weer hard nodig!