SDO/Blijwerkt verliest net van KCR

In een eerste helft waar SDO/Blijwerkt vaak aan de goede kant van de score stond, kon de ploeg niet de voorsprong verder uitbouwen en werd er gerust met een 13-12 voorsprong. Dit kon niet worden vastgehouden doordat vooral één van beide vakken de vele kansen niet kon afmaken. De eindstand werd daardoor 23-22.

Er stond voor SDO/Blijwerkt weer een belangrijke wedstrijd te wachten tegen KCR. Voor beide ploegen was het belangrijk dat er gewonnen werd. Voor KCR, omdat men dan weer omhoog kon kijken en voor de Kamerikse ploeg om aan te sluiten bij de plekken die uitzicht geven op handhaving.
Daarbij werd vanuit beide kanten scherp gestart. KCR nam het voortouw tot het moment dat SDO/Blijwerkt op 5-5 kwam. SDO/Blijwerkt had toen de overhand maar kon niet een grotere voorsprong dan van twee tot drie goals pakken. Er waren genoeg momenten om uit te lopen naar een grotere voorsprong, maar zelfs de mooiste kansen gingen er niet in. Als SDO/Blijwerkt hierin verzuimde, dan sloeg KCR meteen toe en kwam het meteen weer terug. Hierdoor ging de eerste helft qua score gelijk op en kon er gerust worden met een 13-12 voorsprong voor de Kamerikers.

De tweede helft ging het eigenlijk hetzelfde, maar dan andersom. KCR had elke keer een voorsprong te pakken en vervolgens moest SDO/Blijwerkt steeds weer terugkomen van een achterstand. De ploeg uit Kamerik slaagde er niet meer in een voorsprong pakken, ondanks de kansen die er wel degelijk lagen. SDO/Blijwerkt verloor de wedstrijd daarom uiteindelijk met 23-22. Als de vele grote kansen goed benut waren was dit niet nodig geweest.

Concurrenten OVVO en Oranje Wit wonnen hun wedstrijden wel en liepen daarmee twee punten uit op SDO/Blijwerkt. Oranje wit komt volgende week op bezoek en SDO/Blijwerkt zal dan echt de twee punten moeten gaan pakken om handhaving nog te kunnen realiseren.

Het supporterslegioen van Fort oranje was weer goed aanwezig en die steun is aankomende zaterdag weer hard nodig. Dit geldt ook de wedstrijd van SDO/Blijwerkt 2 tegen KZ 4, voorafgaand aan die van de hoofdmacht. Zij hebben de punten ook hard nodig, dus kom ook de reserves aanmoedigen!