SDO/Blijwerkt grijpt de laatste strohalm

In het duel met Oranje-Wit dat in de krant al werd aangekondigd als de ‘kelderkraker’ trok SDO/Blijwerkt aan het langste eind door met 21-16 te zegevieren. Zoals de relatief lage einduitslag doet vermoeden was het een wedstrijd dat bol stond van de spanning. Beide ploegen waren ervan doordrongen dat dit duel allesbepalend zou zijn voor de onderlinge verhoudingen in de degradatiezone. Winst voor de gasten uit Dordrecht zou een bijna niet te overbruggen gat van zes punten opleveren tussen de nummer 8 en de nummer 7 van de competitie. Door deze cruciale overwinning van de equipe van Onderlinge Verzekeringen blijft de strijd onderin open.

De Kamerikers gingen goed van start door de 1-0 Demi Hogeveen en liepen snel uit naar 4-1, wederom na een score van Hoogeveen. Daarna bleef Oranje-Wit in de wedstrijd door telkens een doelpunt mee te scoren. Pas aan het einde van de eerste helft bij een stand van 9-5 wist de thuisploeg een klein gaatje te slaan na een fraai afstandsschot van Sander Harinck. Dit was tevens de ruststand.

Het begin van de tweede helft leek voor de Dordtenaren na een snelle aansluitingstreffer van Oranje-Wit. Maar SDO/Blijwerkt liet zich niet overbluffen en speelde gedegen naar iedere volgende kans. Hetgeen resulteerde in een 12-8 voorsprong. Bij die stand leek Oranje-Wit te kraken en de ploeg uit Kamerik kon uitlopen naar een verschil van acht doelpunten, 17-9, dankzij reeks scores van afstand. Het lukte de Kamerikers echter niet de genadeklap uit te delen en Oranje-Wit verkleinde het verschil naar vijf, 18-13. In de time-out die volgde maakte trainer Edwin Visser duidelijk dat het verschil niet kleiner mocht worden dan vijf vanwege het onderlinge resultaat. De laatste tien minuten moest er flink geknokt worden om dat voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk wist SDO/Blijwerkt het gewenste resultaat over de streep te trekken. Eindstand 21-16.

Volgende week wacht weer een ‘finale’ voor de ploeg uit Kamerik, ditmaal tegen Tweemaal Zes. Laten we hopen dat SDO/Blijwerkt het getankte vertrouwen weet om te zetten in een tweede overwinning op rij.