SDO/Blijwerkt wint thuis van De Meervogels

Na een kleine pauze vanwege de voorjaarsvakantie mocht SDO/Blijwerkt deze wedstrijd weer aantreden tegen De Meervogels uit Zoetermeer. De vorige wedstrijd werd verloren door een slechte fase net voor rust, waar De Meervogels optimaal van profiteerde. SDO/Blijwerkt kwam toen nog goed terug, maar er werd uiteindelijk met een punt verschil verloren. Deze wedstrijd pakte SDO/Blijwerkt voor de rust de voorsprong om deze na rust uit te bouwen en uiteindelijk de overwinning te pakken.

SDO/Blijwerkt startte de wedstrijd niet goed genoeg om meteen een voorsprong te pakken. De Meervogels pakte het initiatief en kwam meteen 2-0 voor. SDO/Blijwerkt leek wakker geschud en ging in de achtervolging. Er werd om en om gescoord. Geen van de ploegen kon echt het verschil maken in de beginfase. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg SDO/Blijwerkt verdedigend beter grip op de tegenstander. De aanvallers van de Meervogels werden meer onder druk gezet en dit zorgde ervoor dat de Meervogels moeite kreeg om de korf te vinden. De Kamerikse ploeg profiteerde hier optimaal van en kwam steeds dichterbij. Toen de 8-9 viel leek het er op dat SDO/Blijwerkt door ging zetten en gelijk ging maken. De Meervogels schoot echter nog een bal raak en zette daarmee het verschil weer op twee. SDO/Blijwerkt zette in de slotfase van de eerste helft duidelijk aan en dit resulteerde in vier doelpunten op rij en een voorsprong van twee punten: 12-10. Beide ploegen scoorden voor rust nog een keer en zo werden de kleedkamers opgezocht bij een 13-11 tussenstand.

Na de rust probeerde SDO/Blijwerkt de druk hoog te houden in de verdediging. Dit lukte de ene keer beter dan de andere keer, maar het zorgde er wel voor dat de Meervogels hard voor hun doelpunten moesten werken. SDO/Blijwerkt was beter alleen zette zich dit niet om in een grotere voorsprong. Er werd wat slordig gespeeld en hierdoor waren de goals in de beginfase van de tweede helft verdeeld over beide ploegen. Er werd stuivertje gewisseld tot 17-15. Hierna deden de Kamerikers wat ze al eerder hadden moeten doen. Weer een reeks van vier doelpunten achter elkaar en zo stond het 21-15. De wedstrijd werd goed uitgespeeld door SDO/Blijwerkt en er werd uiteindelijk gewonnen met 24-19.

SDO/Blijwerkt pakt dus belangrijke punten in de strijd om handhaving. Omdat ook OVVO heeft gewonnen schuift het middenveld van de competitie dichter naar elkaar toe. Met nog drie wedstrijden te spelen in deze competitie staat SDO/Blijwerkt op dit moment 7e in de competitie met 2 punten voorsprong op de nummer 8 en 2 punten achterstand op de nummers 6 en 7. SDO/Blijwerkt moet door blijven gaan zoals er nu gespeeld wordt en dan kan het nog wel eens een spannend einde van de competitie worden. Komende zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen nummer twee Sporting Delta op het programma.