Bericht van Jelmer aan leden en supporters van SDO/BlijWerkt

SDO BEDANKT!!

22 jaar geleden begon mijn korfbal carrière bij SDO. Elke zaterdag ging ik naar de welpentraining van mijn lieve tante Cora. Vanaf de welpen tot aan het spelen in de selectie heb ik veel mooie momenten meegemaakt.

In de D1 speelden wij hoofdklasse en plaatsten ons voor de kruisfinales om een ticket te bemachtigen voor het NK. De kruisfinale tegen KVS ging helaas niet zo als gehoopt en dit NK ging aan ons voorbij. Ik herinner mij dat er veel supporters waren, langs het veld was oranje de meest gedragen kleur. We waren ontzettend zenuwachtig, maar de lading supporters hielpen ons enorm!

Toen ik in de C1 speelde, mochten we in de zaal naar het NK eerste klasse. Na een spannend toernooi en idem finale tegen Swift (M) werden we tweede. Natuurlijk teleurgesteld, maar ook trots op de club! Want ook hier, in Wolvega, was het SDO-publiek weer de baas!

Een ander hoogtepunt in mijn jaren bij SDO is het NK eerste klasse buiten waar wij met de A1 speelde. Na de finale tegen GKV (G) mochten wij de beker mee naar Kamerik nemen!

Ook herinner ik mij veel mooie momenten tijdens het korfballen in de selectie. Zo staan de kampioenschappen natuurlijk in mijn geheugen gegrift. Steeds knokten we onszelf terug en stond ons cluppie weer in de Hoofdklasse. Wederom met een waanzinnig publiek als 9e speler, Fort Oranje!

Naast de sportieve herinneringen, heb ik natuurlijk veel vriendschappen overgehouden aan het spelen bij SDO. Dat ik nu in Delft ga wonen en ga korfballen betekent niet dat ik niet meer in Kamerik en bij SDO zal zijn. Vooral in de zaal zijn de wedstrijden in Delft en Kamerik goed te combineren. Het zal een beetje vreemd zijn vanaf de zijlijn, maar SDO heeft een mooi plekje in mijn hart en zal ik altijd steunen.

Ik wil iedereen bij de club bedanken voor alles wat ik geleerd heb, de gezelligheid en natuurlijk Fort Oranje die het spelen in de selectie tot een feestje maakte!

Hopelijk tot gauw met een biertje langs de lijn.

Groeten, Jelmer