SDO/Fiable boekt een terechte, maar moeizame overwinning

Na het gelijkspel vorige week van het door onderlinge verzekeringen gesponsorde
vlaggenschip van SDO/Fiable, stond er dit keer een thuiswedstrijd op het programma tegen ONDO. SDO/Fiable wilde graag weer een overwinning binnenhalen, waar ONDO wacht op hun eerste punten.

Voor de wedstrijd van SDO/Fiable 1 speelde SDO/Fiable 2 , tevens gesponsord door
onderlinge verzekeringen Kamerik, tegen de koploper uit hun poule. In een goede wedstrijd van het tweede ging het lang gelijk op tegen de koploper. Op het einde wist de tegenstander van het tweede een gaatje te slaan en was SDO/Fiable 2 niet bij machte om dit te dichten.Hierdoor bleef het tweede, na een goede wedstrijd, weer met lege handen achter.

Het was tijd voor de wedstrijd tussen SDO/Fiable 1 en ONDO. SDO/Fiable wilde in de beginfase snel een gaatje slaan en pakte dan ook, op de 0-1 na, meteen het initiatief. Anne van Meurs scoorde snel de 1-1 en daarna werd het door toedoen van Nathan Marck en Demi Hoogeveen 3-1. Er werd daarna om en om gescoord en op het scorebord stond een 7-5 tussenstand met nog 11 minuten tot de rust. Bij de zevende goal kwam voor het eerst iemand op het scoreformulier die al een keer had gescoord. Tussen de 7 goals was een mooie schot van Jesper van der Vliet na een goede actie. SDO/Fiable leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en tilde de voorsprong naar vier verschil. 10 -6. Met deze tussenstandwerd er ook gerust.

Na de rust snel het verschil groter maken en daarna de wedstrijd uitspelen was het devies. Dit lukte ook. Binnen 5 minuten stond er 13-7 op het scorebord en leek het er op dat SDO/Fiable de wedstrijd naar zich toe had getrokken. Niets was minder waar. Binnen één minuut scoorde ONDO tweemaal, waardoor het verschil weer vier punten was. ONDO gaf niet op en zette door. Het werd zelfs 13-10 en het was ineens weer een spannende wedstrijd. SDO/Fiable bleef bij de les en maakte het verschil weer vier punten. Dit werd even gehandhaafd. Sterker nog SDO/Fiable liep weer uit naar vijf punten verschil. Het stond toen 18-13 met nog vijf minuten te spelen. ONDO maakte nog twee goals voor de statistieken ener werd afgefloten door de scheidsrechter van dienst bij 18-15.

Een moeizame overwinning van SDO/Fiable op een stug ONDO, die goed speelde en de kleine foutjes afstrafte. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Excelsior uit Delft. Hier komt SDO/Fiable een bekende tegen. Jelmer Beijeman korfbalt daar sinds dit seizoen en hij is in vorm. Afgelopen weekend maakte hij de winnende voor Excelsior. SDO/Fiable is gewaarschuwd. We hopen ook dan weer veel publiek langs te kant te zien om SDO/Fiable te steunen!