SDO/Fiable 1 verliest in regenachtige topper

Na een week zonder wedstrijd vanwege de door het Coronavirus afgelaste wedstrijd tegen Excelsior, mocht het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable zich deze week opmaken voor een topper in de Overgangsklasse D. SDO/Fiable kreeg namelijk HKC uit Hardinxveld-Giessendam op bezoek.

Voordat deze wedstrijd begon, speelde SDO/Fiable 2 nog een belangrijke wedstrijd tegen KCR 2. Om afscheid te nemen van de onderste plekken diende gewonnen te worden. Na een 0-2 achterstand wist SDO/Fiable 2 de wedstrijd knap te domineren en uiteindelijk stond er een overtuigende eindstand van 19-9 op het bord. Jakko de Wit werd topscorer met 6 doelpunten.

Nu dus de beurt aan SDO/Fiable 1 om de positieve resultaten door te zetten. Het was mooi om te zien dat de keurig verzorgde livestream zeer in trek was bij de supporters. Knap werk! De wedstrijd begon goed, Bob van der Weide maakte 1-0. Direct werd deze goal gecounterd door HKC, waar Danny den Dunnen de 1-1 maakte. In de daaropvolgende aanval van SDO/Fiable maakte Anne van Meurs een mooi zuiver afstandsschot, maar HKC kwam 5 minuten later terug op 2-2. Vervolgens wist HKC het eerste gaatje te slaan en liep van 2-4 en 3-5 uit naar uiteindelijk een score van 4-9 voor rust. SDO/Fiable 1 kon in deze fase aanvallend geen potten breken, alleen Nathan Marck wist via twee strafworpen nog de korf te vinden in het tweede deel van de eerste helft. 4 goals in 1 helft is, ondanks de regenachtige omstandigheden, absoluut te weinig.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd elkaar eerlijk gezegd dat het vooral aanvallend niet fel genoeg was. De beleving was er niet zoals die in andere wedstrijden wel was en die is wel nodig om van een ploeg als HKC te winnen. Het was wat te gezapig. De tweede helft was beter van de kant van SDO/Fiable. Er werd directer gezocht naar goals en ondanks dat HKC nog op 4-10 kwam, lukte het SDO/Fiable om gevaarlijkere aanvallen te draaien. Dit resulteerde uiteindelijk in de 5-10 van Anne van Meurs en de 6-10 van Nathan Marck (2 keer afstandsschot) na goed verdedigend werk en lang dicht houden van Hilbert van Koerten, Bob van der Weide, Aimee Hoogenveen en Luka van der Vliet. Zou het dan nog kunnen…?

Helaas voor SDO/Fiable was het niet goed genoeg om nog dichterbij te komen. HKC maakte 6-11 en 6-12 en er stond nog maar een kwartier op de klok. Een verschil van 6 punten maakt een ploeg doorgaans niet goed in een kwartier en ook deze zaterdag zou dat niet gaan lukken. Zaak was wel om de wedstrijd goed af te sluiten en met een zo goed mogelijk gevoel verder te kunnen kijken. SDO/Fiable 1 scoorde in het restant van de wedstrijd nog 5 keer (mede door een goede aanvallende invalbeurt van Demi Hoogenveen) en kreeg nog 2 tegendoelpunten te verwerken. Eindstand: 11-14. Topscorer werd Nathan Marck met 5 doelpunten. De wedstijd stond onder leiding van de prima fluitende Rob Meiling.

Achteraf gezien was er misschien te veel ontzag voor HKC en had SDO/Fiable 1 vooral overtuigender moeten spelen. Verdedigend heeft SDO/Fiable 1 een solide wedstrijd gespeeld, getuigende ook de slechts 14 tegengoals. Aanvallend echter moet het beter als je echt voor de overwinning wilt gaan in dit soort wedstrijden. SDO/Fiable mag gelukkig snel weer laten zien waartoe ze in staat zijn, want er staan komende week twee wedstrijden voor de boeg. Woensdag 14 oktober speelt SDO/Fiable 1 uit bij Excelsior 1 in Delft tegen oudgediende Jelmer Beijerman om 20:15. 3 dagen later speelt het vlaggenschip om 16:00 uit bij die andere club uit Hardinxveld-Giessendam: Vriendenschaar.