SDO/VerzuimVitaal haalt uit in thuiswedstrijd tegen Heerenveen

Nadat de vorige thuiswedstrijd werd verloren tegen De Meeuwen had SDO/VerzuimVitaal deze wedstrijd wat recht te zetten. Dat deden de Kamerikse korfballers tegen Heerenveen zeer overtuigend met een 36-23 eindstand als gevolg.

Jelmer Beijeman, terug van een blessure, stond deze wedstrijd weer in de basis. Dit ging ten koste van Mark Meijers die weer op de bank plaats nam. SDO/VerzuimVitaal schoot deze wedstrijd, net zoals tegen de Meeuwen, uit de startblokken en dit resulteerde binnen vijf minuten in een zeer snelle 6-0 voorsprong. Hiervoor had SDO/VerzuimVitaal overigens maar zes aanvallen voor nodig. Elke aanval werd gepromoveerd tot doelpunt en zo werd Heerenveen meteen onder druk gezet. Ook verdedigend gaf SDO/Verzuimvitaal weinig ruimte en werden de ballen snel onderschept. SDO/Verzuimvitaal ging door met scoren en wel over meerdere spelers. Zo was het bij 8-0 al zo dat er zes verschillende spelers hadden gescoord. Heerenveen was de eerste tien minuten dus niet bij machte om het hoge tempo en vooral het precieze afronden bij te houden.

Bij de 8-0 werd de eerste time-out genomen door Heerenveen en dit resulteerde meteen in doelpunten. Heerenveen scoorde twee keer op rij en zo stond het ineens 8-2. Zou SDO/VerzuimVitaal geleerd hebben van de wedstrijd tegen de Meeuwen, waar een goede start geen vervolg gegeven kon worden? Het antwoord was ja: SDO/VerzuimVitaal bleef hetzelfde doen als waar ze mee begonnen en dat was scoren. Met name Dave van der Meulen en Dico Beijeman hadden hun vizier op scherp staan en scoorden veel in de eerste helft. Heerenveen ging wel mee scoren en zo bleef de spanning nog een beetje in de wedstrijd. De teller in de eerste helft stokte bij eenentwintig doelpunten voor SDO/VerzuimVitaal en twaalf doelpunten voor Heerenveen.

Deze voorsprong mocht natuurlijk nooit meer weggegeven worden door SDO/VerzuimVitaal. Heerenveen scoorde namelijk als eerste na de rust en het zou zomaar kunnen gebeuren. Helaas voor Heerenveen had SDO/VerzuimVitaal meteen een antwoord klaar en scoorde ook weer.

De wedstrijd werd echter nooit meer spannend. SDO/VerzuimVitaal speelde erg goed en promoveerde veel aanvallen om tot doelpunten. Heerenveen had moeite met zich onder de verdedigende druk uit te spelen van SDO/VerzuimVitaal, maar zouden uiteindelijk toch nog op de 23 doelpunten eindigen. En SDO/VerzuimVitaal dan? De Kamerikers waren vandaag duidelijk een maatje te groot voor Heerenveen en denderden door naar de zesendertig doelpunten. Hiermee kwam SDO/VerzuimVitaal uiteindelijke een doelpunt te kort om het doelpuntenrecord van de club te verbreken. Het record stond namelijk ook op 36 doelpunten.

Zoals gezegd SDO/Verzuimvitaal bleef doorgaan met scoren. Er werd over alle schijven gescoord en iedereen had zijn bijdrage in de score. Zo ook Bouke van Koerten die ingevallen was voor Dico Beijeman. Hij was direct gevaarlijk bij zijn invalbeurt en kreeg twee stippen mee en scoorde een mooie doorloopbal.

Zo werd deze wedstrijd een waar feest voor de supporters van SDO/VerzuimVitaal. Een wedstrijd waarin een ontketend SDO/VerzuimVitaal liet zien dat ze ontzettend goed kunnen korfballen en dat ze de stijgende lijn te pakken hebben. Volgende week is er nog een wedstrijd voor de kerstvakantie. Er wordt dan gespeeld in en tegen Oost-Arnhem. De wedstrijd begint 19 december om 15.40. Alle supporters zijn weer welkom!