Van het bestuur

In het laatste bericht van het bestuur blikten we terug op het bijzondere jaar 2020. Ook de komende tijd zal het nog niet zoals vanouds zijn. Vanuit het bestuur informeren wij jullie graag over een aantal zaken.

Contributie
Afgelopen week hebben we derde contributie van het seizoen geheven. Ondanks dat er geen wedstrijden gespeeld konden worden, is een groot deel van onze trainingen in de zaal door gegaan. Het is dan ook goed te weten dat ook de reguliere kosten worden gemaakt, zoals zaalhuur, veldhuur en bondkosten.

Vanuit de bond en de overheid is er wel een COVID-tegemoetkoming geweest. Echter onze vaste inkomsten zijn ook voor de komende periode onzeker. Denk bijvoorbeeld aan de oliebollenactie, één van onze belangrijkste inkomstenbronnen, is fors lager geweest. En ook de komende periode zijn de inkomsten onzeker, doordat we bijvoorbeeld nog niet weten of de kantine weer zal opengaan.

We hebben daarom voor nu besloten om de contributie heffing door te laten lopen. Echter, zullen we aan het einde van het seizoen de balans opmaken en zien of er een compensatie aan onze leden mogelijk is. Mochten hier vragen over zijn, stuur dan vooral even een berichtje.

Trainen en spelen
Om toch te kunnen korfballen hebben we besloten om eerder naar buiten te gaan. Daarom zijn de buitentrainingen inmiddels hervat. We hopen de komende weken, met mooi weer, op een goede opkomst waarbij de regels uiteraard in acht worden genomen. Voor de senioren is er nog niets bekend over mogelijkheden voor wedstrijden. Voor jeugd willen we op korte termijn onderlig wedstrijdjes gaan organiseren. Houd hiervoor de website in de gaten. 

Activiteiten
Door de corona regels zijn wij genoodzaakt veel van onze vaste activiteiten te schrappen, denk aan bijeenkomsten in de kantine voor jeugd, uitjes, BBQ / feestjes etc. We zijn op dit moment op zoek naar een aantal originele ideeën om toch met elkaar online in contact te zijn. Heb jij leuke ideeën? Meld je bij het bestuur!

Kantine & accommodatie
De kantine en accommodatie commissie zijn ook in de afgelopen corona periode gewoon door gegaan. De kantinecommissie heeft via een ophefverkoop partytenten en andere materialen weten aan te schaffen. Dit kunnen we straks goed gebruiken als de kantine weer open mag, maar we nog afstand moeten houden.

De accommodatie commissie heeft ook niet stil gezeten en heeft de gevel op de kopse kant weer strak in de verf gezet. Dit zit er nu weer fraai uit. Voor de komende periode zoeken we nog schilders voor de kozijnen en deuren. Wil jij helpen? Meld je dan bij Rogier!

Overlijden Wim Maijenburg
Vorige maand bereikte ons het droevige bericht dat Wim Maijenburg is overleden. Wim is jarenlang lid geweest, erg actief voor de recreantengroep en ruim 10 jaar penningmeester geweest bij onze vereniging. Wim heeft dan ook grote rol als vrijwilliger gehad voor onze verening. Namens SDO hebben wij condoleance overgebracht en Gerrie en kinderen veel sterkte gewenst voor de komende periode.

Bestuur SDO/Fiable,

Nander de Wit