SDO/FIABLE wint gemakkelijk in Hardinxveld-Giessendam

Afgelopen zaterdag trof het vlaggenschip van SDO/Fiable Vriendenschaar op het mooie nieuwe complex in Hardinxveld-Giessendam. Eerder die middag deed SDO/Fiable 2 goede zaken door KCC 3 in Capelle aan den IJssel met 18-19 te verslaan. Daardoor staat SDO/Fiable nu gedeeld tweede, op twee punten van koploper Valto 2. Het was de beurt aan het vlaggenschip van SDO/Fiable om dit een gepast gevolg te geven.

De eerste goal van de wedstrijd was van Vriendenschaar, maar na 10 minuten stond het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable met 1-3 voor. Vriendenschaar wist nog terug te komen tot 3-3, maar daarna maakte SDO/Fiable via goals van Aimee Hoogeveen, Nathan Marck, Luka van der Vliet en Hilbert van Koerten een run tot 3-8. De ruststand was uiteindelijk 5-9 en dit gat van vier doelpunten zou in de tweede helft nooit kleiner worden.

SDO/Fiable had wat tijd nodig om de korf te vinden in de tweede helft. Door goed te verdedigen gunde SDO/Fiable zichzelf deze tijd om de eerste goals na rust te maken. Via met name een aantal damesgoals liep SDO/Fiable relatief eenvoudig verder weg van Vriendenschaar tot 5-14. Vriendenschaar kwam 4 minuten voor het eindsignaal voor het eerst op het scorebord in de tweede helft. Na een uur spelen in Hardinxveld-Giessendam stond er een eindstand van 8-15 op het scorebord.

Volgende week wacht de equipe van trainer Alwin Smit een uitwedstrijd in Middelburg tegen ONDO. Daarna volgt nog een inhaalwedstrijd op het eigen complex tegen Oranje Wit, voordat de zaalcompetitie begint.