Korfbal (wedstrijden en trainen) tijdens corona lockdown

We informeren je graag over hoe SDO/Fiabale in de periode tot de Kerstvakantie omgaat met de avondlockdown en de besluiten die het KNKV deze week heeft genomen over de competitie. Het KNKV wil er alles aan doen om korfballers te laten sporten in deze tijd. Daar sluiten wij ons als SDO/Fiable van harte bij aan!

Wat zijn de maatregelen exact?
Na 17:00 mag er bij niet meer gesport worden, zowel doordeweeks als in het weekend. Deze maatregelen duren tot ten minste zondag 19 december. Maar de kans is groot de maatregelen verlengd worden.

Het KNKV heeft op 30 november het volgende besloten:

  • Wedstrijden in het wedstrijdkorfbal (SDO/Fiable 1 t/m 5 en B1) tellen in de komende 3 weken niet mee voor de competitiestand. Zodra de mogelijkheden er zijn organiseert het KNKV een nieuwe competitie met waarschijnlijk kleinere poules, waarin voor promotie en degradatie wordt gespeeld.
  • Wedstrijden in het wedstrijdkorfbal die op zaterdagen voor 17:00 gepland staan, kunnen gespeeld worden als beide verenigingen dat willen. De uitslagen hebben geen effect op de competitiestand .
  • Wedstrijden in het breedtekorfbal (alle overige SDO/Fiable-teams) die op zaterdagen voor 17:00 gepland staan worden gewoon gespeeld.

Welke uitgangspunt kiest SDO/Fiable?

We willen zoveel mogelijk korfbal/sport aan onze leden aanbieden. Dat vinden wij belangrijk omdat sport goed voor lichaam en geest is. Dat doen we binnen de bestaande maatregelen. Daarbij zijn we afhankelijk van beschikbare zaalruimte en vrijwilligers. Voor de wedstrijden hebben we ook de wil/medewerking van andere verenigingen nodig.

Wat betekent dit voor trainen?

  • Op zaterdag blijven de Kangoeroes en G-korfbal op de normale tijden trainen. Voor de doordeweekse dagen hebben we een schema opgesteld: zie trainingsschema Helaas heeft de TC nog geen mogelijkheid gevonden om voor SDO/Fiable 4, 5 en 6 een training te organiseren. Zodra dat wijzigt, zullen de leden geïnformeerd worden.

Wat betekent dit voor wedstrijden?

  • Elke wedstrijd die we kunnen spelen op geplande tijden (dus voor 17:00), gaan we spelen. Zowel voor breedtekorfbal als voor wedstrijdkorfbal. Teams kunnen niet zelf kiezen om wel of niet te spelen. Wij gaan de teams van onze tegenstanders niet duperen. We zijn blij dat bijna alle teams één of meerdere wedstrijden kunnen spelen in de komende weken.
  • Als de thuiswedstrijd voor een team uitvalt (omdat de tegenstander niet komt), traint dat team op zaterdag op het tijdstip waarop de wedstrijd gepland staat. Voor dat team is dan een halve zaal beschikbaar, zodat op de andere helft een ander team kan trainen.
  • Als je niet kunt spelen, moet je je net als altijd afmelden bij het wedstrijdsecretariaat.